Osnovne škole u foto-lovu na otpad, ali i nagrade

Osnovne škole u foto-lovu na otpad, ali i nagrade

(Fotografija s prošlogodišnjeg Dječjeg Fotosalona)

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da se i ove 2022. godine priključe u projektu Dječji Fotosalon (poznat još kao Fotografija i mladi).

Projekt Dječji Fotosalon u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj osnovnih škola sudionica.

Ovogodišnja tema je Otpad. Što je sve otpad? Je li otpad svaki odbačeni predmet ili ambalaža koju uklanjamo da bi došli do „onog glavnog“? Gdje se otpad baca? Mogu li se odbačeni predmeti opet mogu upotrijebiti tako da im osmislimo novu funkciju ili jednom odbačen predmet zauvijek postaje otpad? Mogu li se od odbačenih materijala ponovno raditi drugi novi predmeti? Koji su to materijali koji se mogu koristiti opet, i opet, i opet? Ugrožava li otpad biljke i životinje? Što možemo uraditi da to spriječimo? Odgovornim ponašanjem i brigom o otpadu i njegovoj prenamjeni, pomažemo u očuvanju životnih ciklusa kojih smo i mi ljudi sastavni dio.

Fotografije će biti izložene u Muzeju grada Zagreba

Iz CKIM-a pozivaju zagrebačke osnovne škole da uzmu fotoaparat ili mobitel i krenu u „lov“ na otpad koji je dobio novi život. Ulovite vašim objektivima otpad koji nije smeće, nego otpad koji i dalje ima svoju svrhu ili mu je netko osmislio novu. To mogu biti i stari predmeti koje nitko više ne koristi, a koji se često potpuno funkcionalni mogu naći odbačeni na smeću, jer su zamijenjeni nečim novim, modernijim…

Propozicije natječaja potražite na https://www.mojmaksimir.com/content/dje%C4%8Dji-fotosalon-2022-poziv-na-suradnju

Stručni žiri u sastavu: Tomislav Buntak, Miljenko Gregl, Ivana Čuljak i Tomislav Vuković odabrat će tri najbolje učeničke fotografije.

Učeničke fotografije bit će izložene na izložbi u prostoru Muzeja grada Zagreba i moći će se razgledati od 17. – 21. 1. 2022., a rok za slanje poštom ili dostavu otisaka dječjih fotografija u Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) je 2. 12. 2022. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni