Osnovcima prikazan edukativni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”

Osnovcima prikazan edukativni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”

U Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u srijedu je održan preventivni program Poštujte naše znakove u sklopu kojeg je bio izveden edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak te obrazovno – preventivni program za djecu nakon predstave.

Mjuzikl Đak veseljak i prometni znak je edukativni mjuzikl kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, koji je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanje djece u prometu. Cijeli program je interakcija između djece i glumaca gdje djeca, slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi, nauče o prometnim znakovima kroz igru. Prisustvovalo je gotovo 300 učenika osnovnih škola i to: OŠ Davorina Trstenjaka, OŠ Jabukovac, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Marina Držića i OŠ Grigora Viteza iz Zagreba te učenici OŠ Banija iz Karlovca.

Zbog važnosti teme sprječavanja stradavanja djece u prometu nazočnima se obratio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, podsjetivši na važnost ovakvih programa i rane edukacije posebice kada su u pitanju ovako mladi životi koji će uskoro samostalno se kretati Zagrebom i šire. »Automobili, tramvaji, bicikli i autobusi dio su svakodnevice, stoga najmanji sudionici u prometu moraju znati kako se ponašati u istom, a mi im u tome moramo pomoći«, naglasio je gradonačelnik.

Nakon programa i mjuzikla, djeca su sudjelovala u raznim poučnim interaktivnim radionicama, među njima »Policajac – prijatelj pomagač«, Prometni poligon »Biciklirajmo zajedno«, »Poštujem prometni znak – ja sam đak prvak« i dr.

Dok su sudjelovali u interaktivnim radionicama, podijeljen je i edukativni promotivni materijal. Na kraju, djeca su sudjelovala u vožnji mobilnim poligonom Program prometne kulture za najmlađe – koju provodi „JUMICAR“ u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke i partnerima.

Program je nastao u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a pripremljen u suradnji s agencijom Art Hill, Hrvatskom glazbenom mladeži, Policijskom upravom zagrebačkom uz potporu Ravnateljstva policije, Vijećem za prevenciju Grada Zagreba i drugim partnerima. (zg-m)