Osnovci izlažu u Mimari

Osnovci izlažu u Mimari

Cilj cjelokupnog projekta je podizanje ekološke svijesti kreativnim likovnim izražavanjem djece, a na izložbi će biti izloženeo 600 radova

(Naslovna slika: Helena Perša, OŠ Dr. Franje Tuđmana, Lički Osik, učiteljica Antonija Kreković)

U Muzeju Mimara danas (5. svibnja) u 18 sati će biti otvorena likovna izložba Tradicija i suvremenost – nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske. Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo oko 300 osnovnih škola i centara za odgoj i obrazovanje s više od 3000 radova. Na izložbi radova odabranih kroz natječaj, koja se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, izlaže se preko 600 dječjih likovnih radova.

Učenicima čiji su radovi nagrađeni i pohvaljeni bit će uručene nagrade i pohvalnice, a također i njihovim učiteljima likovne kulture, učiteljima razredne nastave i školama. Na otvorenju ovogodišnje izložbe posvećene nacionalnim parkovima i biološkoj raznolikosti Republike Hrvatske bit će podijeljeni i katalozi koji prate ovu izložbu. Cilj cjelokupnog projekta je podizanje ekološke svijesti kreativnim likovnim izražavanjem djece.

ante_buzar_slika
Ante Buzar, Centar za autizam, Zagreb, Ivana Ježić, učiteljica likovne kulture

Organizator ove izložbe dječjih likovnih radova je Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe – UHULI, Zagreb, a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Ovo je već petnaesta izložba dječjih likovnih radova Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Zagreb.

Izložba ostaje otvorena do 12. svibnja, a posjetitelji će do tada imati priliku uživati u ljepoti i bogatstvu dječjeg likovnog stvaralaštva i njihovim vizualnim porukama koje nam šalju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni