Osnovana Zaklada Hrvatska kuća disanja

Osnovana Zaklada Hrvatska kuća disanja

U Zakladi će zajedno djelovati sve relevantne institucije, a bit će to i poveznica prema općoj populaciji, jer to je najbolji način za postizanje rezultata“, zaključio je Samardžija. 

Jučer je u Gradskoj upravi potpisan Ugovor o osnivanju Zaklade Hrvatska kuća disanja između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Hrvatskog torakalnog društva Miroslava Samardžije. Nova će Zaklada djelovati u prostoru Društva u Dukljaninovoj ulici 3. Grad će financijski pomagati rad Zaklade s 480 000 kuna godišnje.

„Ovom gotovo povijesnom prigodom, stavljamo točku na „i“ na naše dosadašnje uspješne suradnje. Hvala vam svima na trudu i radu za dobrobit svih nas“, rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Samardžija se zahvalio gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na suradnji. Istaknuo je kako su respiracijske infekcije najčešće bolesti, te kako se neke od njih nalaze visoko po postotku smrtnosti u svijetu. „U Zakladi će zajedno djelovati sve relevantne institucije, a bit će to i poveznica prema općoj populaciji, jer to je najbolji način za postizanje rezultata“, zaključio je Samardžija.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni