Osma tradicionalna „Likovna kolonija URIHO 2014“

Osma tradicionalna „Likovna kolonija URIHO 2014“

Prema riječima Vesne Ivetić vodteljice urihove galerije „Sunce“, cilj je kolonije razmjena iskustava umjetnika sa polaznicima URIHO-vih kreativnih radionica u kojima se upriličuje rad s glinom, oslikavanjem tekstila, platana i drugog

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO) i Akademija art u subotu 28.lipnja u Aveniji Dubrovnik 5, organiziraju tradicionalnu, osmu po redu „Likovnu koloniju URIHO 2014“ . Okupljanje akademskih likovnih umjetnika i kreativaca amatera predviđeno je za 9 sati a završetak umjetničkog druženja bit će u 19 sati kada će se upriličiti i izložba nastalih radova. Ove godine kolonija je poprimila međunarodni karakter jer dolaze i umjetnici iz Slovenije, a sveukupno se očekuje osamdesetak likovnjaka koji će na slobodnu temu u prostorima URIHO-a slikati u tehnikama ulja na platnu, pastela, akrilika i akvarela na papiru.

Prema riječima Vesne Ivetić vodteljice urihove galerije „Sunce“, cilj je kolonije razmjena iskustava umjetnika sa polaznicima URIHO-vih kreativnih radionica u kojima se upriličuje rad s glinom, oslikavanjem tekstila, platana i drugog. Potonje su radionice ustrojene 2001. godine a u njima se dosada likovno obrazovao nemali broj osoba s invaliditetom, zaposlenika URIHO-a i drugih ljubitelja likovne umjetnosti. URIHO zapošljava petstotinjak djelatnika od čega su njih više od 50 posto osobe s invaliditetom različitih kategorija od tjelesnog invaliditeta do onih s intelektualnim poteškoćama.

Djelatnici rade u proizvodnim programima tekstila, kože,izrade metala, obuće, keramike i drugog. Susreti na likovnoj koloniji kaže Ivetić prilika su za druženje i uspostavljanje međusobnih kontakata i suradnje između umjetnika i urihovaca. Istodobno je prigoda da osobe s invaliditetom pokažu likovnu kreativnost i umješnost. Svi umjetnici jedno djelo ostavljaju u fundusu galerije „Sunce“ nakon čega će se koncem godine u njezinim prostorima upriličiti izložba radova svih sudionika. (S. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni