Osma Noć knjige

Osma Noć knjige

Manifestacija Noć knjige 2019., održat će se danas, 23. travnja u 174 grada i mjesta širom Hrvatske. Ovo je već 8. godina da se Noć knjige održava u Hrvatskoj. Ovogodišnja tema su omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa te je stoga i njen zaštitni znak Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019.

Noć knjige 2019. obilježava se s gotovo 800 programa u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim institucijama te u svim ostalim prostorima »prijateljima knjige«. Noć knjige obilježit će i starački domovi, bolnice, zatvori, te radio i televizijske postaje. Ove godine program u Noći knjige po prvi puta organiziraju i mjesni odbori i općine koje su za stanovnike svojih mjesta ili gradskih četvrti pripremili bogat program. Uz pisce, ilustratore, urednike, prevoditelje, stripaše, glumce, izvođače i mnoge druge kreativce, Noć knjige obilježit će i glazbenici, od kojih možemo izdvojiti nastup grupe Elemetal i Zorana Predina.

Noć knjige 2019. održava se u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i dana Hrvatske knjige, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske. Financijski ju podržavaju Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, kao i Grad Zagreb. Organizatori manifestacije su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Popis lokacija s programom događanja dostupan je na ovoj poveznici. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni