Oslikanim prslucima lakše do udomitelja

Oslikanim prslucima lakše do udomitelja

Etnografski muzej u Zagrebu, prvi muzej u Hrvatskoj otvoren za ljubimce i Azil Dumovec – sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, organizirali su u subotu 28. svibnja besplatnu radionicu Poželi mi novi dom! namijenjenu kreativcima i ljubiteljima pasa i ostalih kućnih ljubimaca.

Tijekom raznih akcija, koje Azil Dumovec organizira s namjerom udomljavanja pasa, primijećeno je da neki od njih ostaju neudomljeni, jer ih potencijalni vlasnici ne prepoznaju kao kandidate. Upravo zato osmišljena je ova radionica, na kojoj su tekstilnim bojama ukrašavani prsluci za pse koji se udomljavaju, s namjerom da ih se učini vidljivijima. Svi prsluci, oslikani na radionici, odlaze u Dumovec gdje će ih isprobati četveronožni modeli, a organizatori radionice se nadaju da će upravo zahvaljujući svojim novim odjevnim predmetima pronaći novog dvonožnog prijatelja i novi dom.

Brojni građani su usprkos produženom vikendu došli podržati napore azila Dumovec u udomljavanju napuštenih pasa, a ravnateljica Etnografskog muzeja Goranka Horjan koja se i sama pridružila u oslikavanju prsluka je naglasila kako je ovo samo jedna od budućih brojnih zajedničkih aktivnosti. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni