Osigurana sredstva za isplatu zaostalih plaća radnicima Imunološkog

Osigurana sredstva za isplatu zaostalih plaća radnicima Imunološkog

„Problem smo riješili, a nismo ga stvorili“, kazao je premijer Milanović

Ministar Branko Grčić izvijestio je na današnjoj sjednici Vlade kako su osigurana sredstva za Imunološki zavod, usvajanjem prijedloga odluke o osiguranju sredstava u procesu preoblikovanja trgovačkog društva Imunološki zavod d.d. u javnu ustanovu Imunološki zavod.

Podsjetimo kako je Vlada prošlog tjedna donijela uredbu kojom Imunološki zavod postaje javna ustanova od strateškog i općeg gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, u svrhu osiguravanja opstojnosti proizvodnje cjepiva i krvnih derivata iz ljudske plazme kao proizvodnje od strateške važnosti za zdravstveni sustav Hrvatske i zaštite zdravlja njezinih stanovnika.

„Riječ je o novoj fazi u rješavanju problema Imunološkog zavoda i procesa preoblikovanja tog trgovačkog društva u ustanovu”, rekao je Grčić te naglasio da je u tom procesu „ostao jedan važan problem”, a to su tri neisplaćene plaće.

Sukladno novom Stečajnom zakonu, koji stupa na snagu 1. rujna, to bi moglo izazvati stečaj poduzeća i na taj način potpuno zaustaviti proces preoblikovanja trgovačkog društva u javnu ustanovu. Stoga se ovom odlukom predlaže da se preko Centra za restrukturiranje i prodaju, temeljem većinskog vlasništva države u Imunološkom zavodu d.d., omogući uplata iznosa od 3,2 milijuna kuna Imunološkom zavodu d.d. za isplatu plaća.

„Ovime otklanjamo taj problem i na taj način otvaramo vrata da se proces preoblikovanja nastavi planiranom dinamikom”, kazao je ministar. „Problem smo riješili, a nismo ga stvorili“, zaključio je premijer Milanović. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni