Osiguran smještaj za roditelje oboljele djece

Osiguran smještaj za roditelje oboljele djece

„Već je jedna obitelj u novouređenom prostoru, a planiramo uskoro smjestiti još jednu obitelj“, pojašnjava Vuletić.

Jučer su službeno otvoreni prostori u Deželićevoj 31, u kojima će biti smješteni roditelji koji nisu iz Zagreba, a čija se djeca liječe na odjelu hematoonkologije u Kliničkoj dječjoj bolnici Zagreb. Ovu inicijativu pokrenula je Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti Ljubav na djelu. Udruga želi pomagati roditeljima koji nisu u mogućnosti plaćati smještaj u Zagrebu, kako bi bili blizu svog djeteta dok je na liječenju.

„Ova inicijativa je pokrenuta u travnju 2013.godine. Započeli smo suradnju s Gradskim uredom za zdravstvo, koje nam je dodjelilo ove prostore. Tako da smo započeli s preuređivanjem tog etažnog prostora, koje je bilo u jako lošem stanju. Nije bilo sanitarnih čvorova i kuhinje u ovim prostorijama. Odlučili smo organizirati humanitarnu večeru u Hotelu Sheraton u svibnju prošle godine. Na toj smo večeri uspjeli prikupiti 87 000 kuna za uređenje ovih prostora“, prisjetila se početaka inicijative predsjednica udruge, Ljiljana Vuletić.

Cjeli prostor je veličine oko 75 metara kvadratnih, a podjeljen je u tri zasebne etaže sa zasebnim sanitarnim čvorovima i kuhinjom.Udruga je dobila donacije namještaja od trgovačkih lanaca kako bi opremila prostorije, a u ovim prostorima moći će boraviti istovremeno čak tri obitelji. „Već je jedna obitelj u novouređenom prostoru, a planiramo uskoro smjestiti još jednu obitelj“, pojašnjava Vuletić. Ova udruga je pokrenula inicijativu i s psihoonkološkim odjelom u Kliničkoj dječjoj bolnici Zagreb. Osim toga pokrenuli su projekt „Moja školica“ koji je namjenjen djeci oboljeloj od malignih bolesti koji nisu u mogućnosti pohađati nastavu, kao i djeci predškolske dobi. Nedavno je pokrenut i „Help desk“ za roditelje i djecu na putu do zdravlja. Vuletić nam je otkrila kako udruga planira ponovno organizirati humanitarnu večeru u svibnju ove godine, kako bi se prikupio novac kojim će se plaćati režije i ostali troškovi prostora u Deželićevoj 31.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem ovih prostora za roditelje čija se djeca liječe na odjelu hematoonkologije. Najavio je kako će se odvojiti sredstva iz gradskog proračuna za pomoć onkološkom odjelu Kliničke dječje bolnice Zagreb.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni