Osebujan ciklus skica Damira Medvešeka

Osebujan ciklus skica Damira Medvešeka

Akademski slikar Damir Medvešek vrlo je poznat hrvatski umjetnik u inozemstvu, o čemu svjedoče brojne samostalne izložbe vani ali i kritike koje su popratile njegovu izlagačku djelatnost.

Naravno, tu je i njegov scenografski rad u HNK-u, rekli bi svakodnevni.

Istodobno, tu je Medvešekov kontinuirani rad u atelijeru, u kojem se prepušta vlastitim dilemama i neprekinutom slikanju.

Posljednjih nekoliko mjeseci, boravka u atelijeru donijeli su Medvešeku realizaciju vrlo zanimljivog, izazovnog, ali i intrigantnog ciklusa slika i crteža, izvedenih u vrlo različitim tehnikama vrlo širokog dijapazona motiva, jednostavno nazvanog Skice.

Skice sadrži nekoliko dijelova, najprije ističemo niz portreta, glumačkih rola, studija, autoportret, situacija iz života, na svakovrsnim podlogama, ponešto ulja i akrila u apstraktnim kompozicijama, s nekoliko zagonetnih struktura….

Medvešek neprestano istražuje raznovrsna poticajna lica i njihove geste, grimase, njihovo ponašanje.

Slikar bilježi svijet oko sebe i ono što se vidi ali i ono što se ne vidi, tek pretpostavlja, zamišlja, konstruira kao stvarnost, kao mogući realitet.

Novi ciklus Skica potvrđuje iznimnu crtačku vještinu Damira Medvešeka i svakako autorsku i glad i žeđ za novim idejama i slikama.

https://www.facebook.com/ZgMagazin/posts/2521673974598724

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni