OŠ Vukomerec dobiva najusuvremeniji videonadzor

OŠ Vukomerec dobiva najusuvremeniji videonadzor

Desetak dana nakon obračuna dviju romskih obitelji i pucnjave pokraj škole u zagrebačkom Vukomercu, osnovci su se vratili u obližnju školu. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jutros je obišao Osnovu školu Vukomerec gdje su u tijeku radovi na uređenju okoliša te na postavljanju rasvjete i videonadzora. Održan je i kraći sastanak ravnatelja škole s predstavnicima roditelja, načelnikom Policijske uprave zagrebačke i predstavnika Gradske uprave.

»Drago mi je da se situacija nakon nemilog događaja ovdje u Vukomercu smirila i da djeca redovito pohađaju školu. Hvala Bogu, to je najvažnije! «, naglasio je gradonačelnik Bandić te je dodao da bi radovi oko školske zgrade, a koji su u tijeku trebali biti završeni do srijede ili četvrtka, ovisno o vremenskim uvjetima.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je istaknuo da se u suradnji sa školom ovih dana radilo na uređenju ograde te da se također proširuje i pojačava sustav rasvjete u dvorištu i da se postavlja najsuvremeniji model videonadzora s 21 kamerom.

»Očekujemo da kamere koje će pokrivati dvorište i okoliš oko škole djeluju preventivno, a sasvim sigurno će pojačavati osjećaj sigurnosti svih onih koji dolaze u školu«, prokomentirao je.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić tvrdi da policija pojačano radi u zoni škole, pojačana je njena prisutnost na terenu te je»stanje sigurnosti na području Vukomerca i u zoni osnovne škole ocijenio »dobrim i povoljnim«.

Ravnatelj OŠ Vukomerec Zdravko Dominik kaže da su djeca koja danas nisu krenula na nastavu u manjini.

»Ima roditelja koji još uvijek ne puštaju svoju djecu, koji drugačije razmišljaju, ali najbolje je djeci da budu u školi gdje im je i mjesto. Mi odrasli ćemo rješavati ostalo, onako kako bi to trebalo riješiti, kulturno i s institucijama. Njima je jedini posao da idu u školu«, rekao je predstavnik roditelja, Mario Lovrić. (zg-magazin)