OŠ Većeslava Holjevca doniran novac za sportsku opremu

OŠ Većeslava Holjevca doniran novac za sportsku opremu

Osnovna škola Većeslava Holjevca dobila je novčanu donaciju od 12 000 kuna od Mjesnog odbora Siget. Donacija je iskorištena za nabavu sportske opreme za školu. Riječ je o loptama, reketima za i lopticama za badminton i stolni tenis U kratkom rzgovoru Slaven Staklenac, ravnatelj spomenute škole nam je kazao kako su dobili novčau pomoć za nabavku potrošne robe. Ravnatelj je poželio da se novcem kupe i knjige za knjižnicu, a ne samo sportski artikli, ali je novac bio predviđen za tu namjenu.

»Djeca su jako dobro reagirala i mi kao škola svako malo dobijemo neke nove stvari«, pohvalio se ravnatelj.

»Ova donacija nije neko svjetsko čudo, ali je ipak pohvalno što je lokalna zajednica nešto napravila za školu«, dodao je. Napomenuo to inače uobičajena praksa izvan Zagreba te da na njih često u čudu gledaju drugi iz mjesnih odbora koji potpadaju pod isto Vijeće gradske četvrt, odnos Novi Zagreb-zapad.

Vjećnica Mjesnog odbora Siget Gordana Pasanec rekla je kako svaki mjesni odbor raspolaže s određenim budžetom koji, doduše nije velik, ali ih mogu raspodijeliti onako kako oni odluče.

»U listopadu 2017. godine raspodijelili smo 12 000 kuna za OŠ Većeslava Holjevca za sportske rekvizite. Drugi dio je otišao u dječji vrtić, no od njih još nismo dobili potvrdu«, kaže Pasanec.

Nadodala je kako se škola javila sa zahvalom te kako isto očekuju i od vrtića budući da su njima dali za repromaterijal koji će djeca iskoristiti za ukrase. Kazala je, kako svaka javna ustanova može tražiti novac na temelju molbi za što im je u tom trenutku neophodno.

Matej Knežević