OŠ Tina Ujevića napokon dobiva sportsku dvoranu

OŠ Tina Ujevića napokon dobiva sportsku dvoranu

Projekt rekonstrukcije škole i izgradnje školske dvorane je vrijedan oko 12 milijuna kuna s PDV-om

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je sa suradnicima položio kamen temeljac za novu školsku športsku dvoranu Osnovne škole Tina Ujevića.

»Od 1935. godine, otkada je izgrađena, ova škola nije imala športsku dvoranu. Predviđeno je da će radovi biti gotovi za 10 mjeseci«, naglasio je gradonačelnik te je svim učenicima, djelatnicima škole, ravnateljici i roditeljima zahvalio na strpljenju.

»Osnovna škola Tina Ujevića broji 333 učenika i uskoro će dobiti najmoderniju sportsku dvoranu. Bitno je istaknuti da će nakon početka radova na dvorani početi i energetska obnova kompletne školske zgrade«, izjavio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog Ureda za obrazovanje te je dodao da su brojni radovi na zagrebačkim školama u tijeku i da se nastavlja s projektom škologradnje.

Mato Bartoluci, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje je rekao da je ovo jedna od osam trnjanskih osnovnih škola i da će ova dvorana značiti puno za današnju djecu, ali i za buduću.

Sportska dvorana će hodnikom u razini suterena biti povezana s postojećom građevinom. Osim dvorane i veznog hodnika planirana je i dogradnja trakta s pratećim prostorijama – dva nastavnička kabineta, prostorija za učenike sa senzibilnim i motoričkim poteškoćama, dva sklopa garderoba sa sanitarijama, spremište za sprave, prostorija za spremačicu i plinska kotlovnica s posebnim ulazom.

Projekt rekonstrukcije škole i izgradnje školske dvorane je vrijedan oko 12 milijuna kuna s PDV-om. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni