OŠ Tina Ujevića će ispuniti uvjete za jednosmjensku nastavu

OŠ Tina Ujevića će ispuniti uvjete za jednosmjensku nastavu

(Nova sportska dvorana OŠ Tina Ujevića / Foto: zagreb.hr)

Bandić: U 2019. smo napravili škola i dvorana više nego Hrvatska u zadnje četiri godine

Bliži se početak nove školske godine, a s njom i kraj radova na obnovi i dogradnji osnovnih škola Tina Ujevića i Granešina. Također, prije početka nastave očekuje se da će biti završen i novi objekt OŠ Ivanja Reka.

Radove je danas sa suradnicima obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Učenici OŠ Tina Ujevića u Koturaškoj na raspolaganju će imati novu sportsku dvoranu, dok će stara biti preuređena u nove učionice. Na taj način će, pojasnio je gradonačelnik Bandić, škola ispuniti uvjete rada u jednoj smjeni.

Radi se o investiciji vrijednoj oko 13 milijuna kuna. Rekonstrukcija novih učionica koštat će oko milijun kuna, dok će se na energetsku obnovu utrošiti oko 5 milijuna kuna.

»Stara dvorana je bila neadekvatna za nastavu tjelesne kulture i izuzetno smo sretni što ćemo početkom nove školske godine imati novu dvoranu sa svim sadržajima«, rekla je ravnateljica škole Vlatka Mihelić. »Uskoro počinju radovi na energetskoj obnovi škole, financirani iz EU fondova i od strane Grada Zagreba, a nakon toga slijede i radovi na preuređenju stare dvorane u tri nove učionice«, dodala je ravnateljica.

Nakon obilaska OŠ Tina Ujevića gradonačelnik je posjetio gradilište nove škole Ivanja Reka na kojoj se radovi vrijedni 100 milijuna kuna privode kraju.

»Ivanja Reka će nakon dugo godina čekanja dobiti jednu od najljepših škola u gradu Zagrebu s kapacitetom za 720 učenika. Ove godine u Zagrebu smo napravili dvorana i škola koliko cijela Hrvatska nije u zadnje četiri godine«, rekao je gradonačelnik te naglasio da im je zadaća podizanje standarda obrazovanja Zagrepčana.

»Školu će na početku pohađati 270 učenika s područja Ivanja Reke i Resnika. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni sa 16 razrednih odjela i dvije skupine produženog boravka. Mogu samo reći da s velikim veseljem očekujemo 9. rujna, početak nove školske godine.«, istaknula je ravnateljica Renata Buljan, napomenuvši kako planiraju 26 različitih izvannastavnih aktivnosti.

Direktor tvrtke Ingrad Branisalv Brizar istaknuo je kako su radovi započeli prije godinu dana i da idu prema planu, a sve bi trebalo biti završeno do 29. kolovoza kada je zakazan tehnički pregled. »Očekuju nas još „šminkerski“ završni radovi u samom objektu, a vani uređujemo javnu prometnu površinu«, prokomentirao je.

Novi objekt OŠ Ivanja Reka

Gradonačelnik Bandić je na kraju obišao i OŠ Granešina, odnosno novoizgrađenu trodijelnu sportsku dvoranu s pratećim sadržajima.

»Prije 10 deset godina planirali smo napraviti adekvatnu športsku dvoranu na parceli pokraj škole, da učenici ne bi morali prelaziti cestu. Budući da to nismo uspjeli, našli smo alternativno rješenje te izgradili trodijelnu dvoranu sa 18 parkirališnih mjesta i vanjskim igralištima na parceli Grada Zagreba nasuprot škole«, objasnio je gradonačelnik.

»Zbog toga je izgrađen tunelski spoj, odnosno pješački pothodnik između škole i dvorane. Investicija je vrijedna 35 milijuna kuna i očekujemo da će do konca kolovoza proći tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu«, dodao je gradonačelnik Bandić.

Sporsksa dvorana OŠ Granešina

»Sama činjenica da će ove godine škola obilježiti 160 godina postojana govori koliko je ova dvorana značajna za učenike, njih 850 koji ju pohađaju. Sretni smo što ćemo novu školsku godinu započeti s novom dvoranom, koja sadrži osam duplih svlačionica, svoju toplinsku stanicu, ambulantu i još dvije manje dvorane«, kazao je Ivica Modrić, predsjednik Školskog odbora i profesor tjelesne i zdravstvene kulture. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni