OŠ Klinča Sela dobila sportsku dvoranu vrijednu 23 milijuna kuna

OŠ Klinča Sela dobila sportsku dvoranu vrijednu 23 milijuna kuna

Uz OŠ Klinča Sela izgrađena je nova sportska dvorana vrijedna 23 milijuna kuna koju je u potpunosti financirala Zagrebačka županija. Nova dvodijelna dvorana neto površine 2032,37 m² u potpunosti je opremljena, a krasi je tribina s 300 sjedećih mjesta.

Dobrodošlicu u njihovoj novoj dvorani učenicima i nastavnicima u petak, 13. svibnja je poželio zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuvši kako su nasmijana lica školaraca najbolji znak da je napravljen dobar posao. „Prije šest godina u Klinča Selima otvorili smo novu školu, a sada otvaramo novu sportsku dvoranu čime još jednom potvrđujemo da je ulaganje u obrazovanje prioritet Zagrebačke županije“, rekao je Tomljenović.

„Ovakve investicije važne su za razvoj lokalne zajednice jer će dvorana biti na raspolaganju mnogobrojnim sportskim kolektivima za treninge i natjecanja. Uvjeren sam da će biti dobar poticaj za postizanje još boljih sportskih rezultata“, poručio je načelnik općine Klinča Sela Miljenko Vučković.

Osvrnuvši se na školu u Klinča Selima koja radi u jednoj smjeni i novu dvoranu, izaslanik predsjednika Vlade RH, držani tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak je rekao: „Napravili ste iskorak, nešto što je u Hrvatskoj nadstandard, a država će kroz sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti upravljati procesom da se ovakve lijepe priče događaju diljem Hrvatske“, poručio je Paljak.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora svečanosti otvorenja nazočio je saborski zastupnik, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. „Bio sam u Klinča Selima kada se otvarala škola, obilazio sam radove na dvorani sa županom Stjepanom Kožićem i upravo ovakav standard želimo u svim dijelovima Zagrebačke županije“, rekao je Čičak.

Svečanosti otvorenja nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni