OŠ Granešina dobila sportsku dvoranu i nova igrališta

OŠ Granešina dobila sportsku dvoranu i nova igrališta

U povodu njezine 160. obljetnice postojanja Osnovna škola Granešina dobila je novu trodijelnu sportsku dvoranu s vanjskim igralištima koju je danas simbolički otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu učenika.

Dvorana se prostire na 8000 m2, od čega je 3300 m2 zatvorenog prostora, a vrijednost investicije je 36,9 milijuna kuna.

Ravnatelj škole Marijan Vulić je istaknuo kako školu koja ove godine obilježava 160. obljetnicu pohađa 808 učenika u 38 odjeljenja, i to u 19 razredne i 19 predmetne nastave. Također je naglasio da je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za dogradnju još pet učionica.

»Drago mi je da je nakon 160 godina škola u Granešini dobila dvoranu u kojoj će više od 800 učenika pohađati satove tjelesnog odgoja«, rekao je gradonačelnik i dodao kako je sljedeći cilj da škola radi u jednoj smjeni. »Kako bismo u tome uspjeli moramo čim prije početi s izgradnjom novih pet učionica«, rekao je.

Tijekom izgradnje sportske dvorane dograđena je stubišna jezgra s dizalom i napravljen je spojni pješački pothodnik između škole i dvorane te vanjski sportski tereni, spremišta i parkiralište.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić kazao je kako je OŠ Granešina samo jedan u nizu projekata koji će se ostvariti diljem Gornje Dubrave. Napomenuo je kako je u pripremi izgradnja bazena i škole u Oporovcu, a tamo se projektira i Centar za autizam. Također, pripremljen je i natječaj za radove na 12. gimnaziji koji bi trebali započeti na proljeće, a nakon njezina završetka ondje bi započela izgradnja klizališta koje će povećati gradske kapacitete za sportove na ledu. (ZG-m)