OŠ Frana Galovića domaćin međunarodnog projekta “Igre za učenje znanosti”

OŠ Frana Galovića domaćin međunarodnog projekta “Igre za učenje znanosti”

Osnovna škola Frana Galovića iz Zagreba partner je u Erasmus + KA2 projektu pod nazivom „Games for learning Science“ (Igre za učenje znanosti – GFLS ) koji će se održavati u Zagrebu, Rijeci, Rovinju i Krapioni od 13. do 18. listopada. Glavni je cilj projekta je putem igara učenicima približiti znanost i olakšati usvajanje znanja iz STEM područja. Partnerske škole su iz Španjolske, koja je ujedno koordinatorska zemlja, te Grčke, Češke i Latvije.

LTTA (Learning, teaching, training activities) održat će se ovog puta u Hrvatskoj te je OŠ Frana Galovića organizator svih aktivnosti. Prisustvovat će dvoje učitelja i četvero učenika u dobi od 12 do 14 godina iz partnerskih škola. Aktivnosti će se odvijati u našoj školi i školskom dvorištu, Zagrebu, Rijeci, Rovinju te Krapini kako bismo našim gostima ukazali na različitost i posebnost naše domovine i bogatu kulturnu baštinu.

Nedjelja, 13. listopada započinje šetnjom Dugavama u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave, te završava tradicionalnom večerom s našim gostima, roditeljima i učenicima domaćinima i svim zaposlenicima škole. Sljedećih dana u programu su znanstvene radionice u školi,igre, predstava dobrodošlice te osmišljavanje „živih“ igara na ploči pod vodstvom Erasmus tima.

Učenici će sudjelovati u radionicama u Tehničkom muzeju i upoznati rad Nikole Tesle te radionicama u Maksimiru i Zoološkom vrtu, igrat će tradicionalne hrvatske sportske igre na Bundeku, upoznat će grad Zagreb, Rijeku i Rovinj, posjetit će jamu Baredine i Astronomski centar Rijeka te Muzej Peek&Poke i Muzej krapinskih neandertalaca, Park znanosti i Party land gdje će igrati brojne sportske igre.

Održat će se i natjecanje za učenike razredne nastave i naše goste u raznim disciplinama koje organizira PETICA-igrom do zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora.

LTTA susret će rezultirati snimanjem igara za učenje znanosti na posebnim mjestima diljem naše domovine što će biti ujedno i razglednica za promociju znanosti, sporta i Hrvatske.

Projekt podupiru Građanska inicijativa Dugave, Forum za slobodu odgoja (FSO), Turistička zajednica Zagreba, Turistička zajednica Rijeke, PETICA, Profil Klett, Školska knjiga te roditelji. (ZG-m)