Organski aditiv koji smanjuje potrošnju goriva

Organski aditiv koji smanjuje potrošnju goriva

Kako cijene goriva rastu, vjerojatno se pitate kako povećati ekonomičnost svojih vozila. Jedna od opcija je dodavanje aditiva za gorivo prilikom punjenja spremnika.

VpCI®-705-Bio, osnažen s nano VpCI® inhibitorima, posebno je formuliran, na bio bazi, biorazgradiv, višenamjenski aditiv za bio goriva, proizveden korištenjem obnovljivih i održivih sirovina. Ovaj ekološki prihvatljiv proizvod koji se miješa s gorivom služi kao inhibitor korozije, stabilizator goriva i emulgator vode za biodizel, dizel, benzin i druga biogoriva. Pruža vrhunsku višefaznu zaštitu od korozije, mazivost i zaštitu elastomera, te omogućujući bolje performanse rada motora.

Dodavanje „zelenog“ VpCI®-705-Bio značajno će smanjiti emisije i poboljšati snagu i učinkovitost vašeg motora.

Znanstvenici već dugo istražuju aditive koji se sastoje od organskih spojeva koji bi mogli pomoći u smanjenju ispuštanja onečišćujućih tvari u atmosferu tijekom izgaranja fosilnih goriva. Ovaj „zeleni“ aditiv za gorivo moćna je opcija za održavanje novih i postojećih sustava goriva u dobrom stanju tijekom svakodnevnog rada, a posebno tijekom osjetljivih razdoblja kao što je rad s prekidima, skladištenje ili otprema.              

Zaštita od korozije

VpCI®-705 Bio, pruža izvrsnu zaštitu od korozije za sve uobičajene metale koji se koriste u automobilskim sustavima goriva uključujući kositreni i pocinčani čelik, lijevano željezo, aluminij, legure na bazi bakra, lem, cink i legure lijevane pod tlakom. VpCI®- 705-Bio omogućuje jedinstvenu multimetalnu zaštitu od korozije u svim fazama: tekuća, međufaza i parna faza iznad i ispod razine goriva. Može se koristiti u radu motora ili u fazi skladištenja.

VpCI®-705-Bio pruža zaštitu od korozije u prijenosnim vodovima i kolektorima za plin/plinski kondenzat čak i u prisutnosti agresivnih kontaminanata kao što su elektroliti, sumporovodik i ugljikov dioksid. Ovaj jaki aditiv štiti od korozije i kod kontinuiranog i kod povremenog tretmana. Proizvod ne sadrži metale u tragovima, kloride, kromate, nitrite ili fosfate i ne stvara korozivne zapaljive produkte. Adsorbira vodu u spremniku i vodovima za gorivo i može se zamagliti u prazan prostor rezervoara goriva.

U industriji često postoji potreba za velikim spremnicima i sustavima za skladištenje goriva. To može uzrokovati probleme kao što je separacija goriva i potencijalno smrzavanje u hladnim klimatskim uvjetima. Cortec® VpCI®-705-Bio pomaže ublažiti ovaj problem smanjenjem točke smrzavanja goriva. Pruža stabilnost i smanjuje nakupljanje statičkog elektriciteta koji uzrokuje eksplozije.

TIPIČNE PRIMJENE

  • Rezervoari za gorivo
  • Rasplinjači
  • Crpke za gorivo
  • Zaštita stjenke cilindara, karike klipova i ventile

VpCi-705-Bio dio je Cortecovog širokog spektra opcija „zelene“ kontrole korozije korištenjem održivih resursa. VpCI-705-Bio ima USDA* certifikat i dio je USDA BioPreferred programa.

Biološki proizvodi dobiveni su iz biljaka i drugih obnovljivih poljoprivrednih, morskih i šumskih materijala. Oni pružaju alternativu konvencionalnim proizvodima dobivenim od nafte. Odabirom certificiranog proizvoda na biološkoj osnovi, potrošač može biti siguran da USDA stoji iza točnosti postotka sastojaka na biološkoj osnovi kako je navedeno na deklaraciji.

Za više informacija o VpCI-705 Bio kontaktirajte:

VpCI®-705 Bio (cortecvci.com)

Ili

VpCI-705-Bio.pdf (cortecros.com)                    

Pripremio: Ivan Rogan, CorteCros d.o.o. Nova Ves 57, Zagreb, Hrvatska


* United States Department of Agriculture 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni