Organizatorima Bandićevog sprovoda prijete kazne

Organizatorima Bandićevog sprovoda prijete kazne

Zbog kršenja epidemioloških na Mirogoju podignute su prekršajne prijave protiv Holdinga i voditelja Gradskih groblja, ali i Grada Zagreba

(Foto: zagreb.hr)

Zbog kršenja epidemioloških mjera tijekom sahrane gradonačelnika Milana Bandića, Služba za inspekcijske poslove Ravnateljstva civilne zaštite podnijela je prekršajne prijave protiv odgovornih.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, prekršajne prijave podnesene su protiv Zagrebačkog holdinga kao pravne osobe i Roka Gruje, v.d. voditelja Gradskih groblja kao odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Prijedlog je da se Holding kazni s 20.000 kuna, a Gruja, inače potpredsjednik mladeži stranke BM 365 Stranke rada i solidarnosti s 10.000 kuna.

I protiv organizatora sprovoda, Grada Zagreba kao pravne osobe i Jelene Pavičić Vukičević, v.d. gradonačelnika kao odgovorne osobe, idu iste prijave.

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić pokopan je prošle srijede, a na sprovod mu je došlo više od 1000 osoba iako je na snazi Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite po kojoj nisu dozvoljena okupljanja s više od 25 ljudi. Ljudi su na sprovodu nosili zaštitne maske, ali propisana fizička distanca nije mogla biti održana. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni