Organizatori najavljuju još bolju utrku FIS Svjetskog kupa na Sljemenu

Organizatori najavljuju još bolju utrku FIS Svjetskog kupa na Sljemenu

»Sljedeće godine utrke se održavaju vikendom, što omogućuje veću posjećenost te gledanost pred malim ekranima, a znamo da one imaju veliku važnost kako za turističku promociju i promociju grada Zagreba tako i za cijelu Hrvatsku«, kazao je Vedran Pavlek

U hotelu Tomislavov dom na Sljemenu, u srijedu je održana konferencija za novinare Hrvatskog skijaškog saveza u povodu nadolazećih utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje će se održati 5. i 6. siječnja 2019. godine.

Uz gradonačelnika Milana Bandića na konferenciji su sudjelovali predstavnici FIS-a: glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muškarce Markus Waldner, koordinator FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder te u ime domaćina: predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, direktor organizacijskih utrka Vedran Pavlek, direktor natjecanja Reno Fleiss, voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak te HRT-ov režiser prijenosa utrka Ranko Varlaj.

Vedran Pavlek, direktor organizacijskih utrka istaknuo je da je održana klasična tehnička inspekcija FIS-a koju prolaze svi organizatori svjetskih kupova, a radi se o najsitnijim detaljima koji se mogu još malo poboljšati kako bi utrke na Crvenom spustu bile još bolje i kvalitetnije.

»Nakon naših loših iskustava iz 2013. i 2014. godine kada smo morali otkazati utrke zbog loših vremenskih uvjeta, zahvaljujući Gradu Zagrebu, gradonačelniku Milanu Bandiću te uz podršku FIS-a investiralo se u novu tehnologiju zasnježivanja koja je omogućila da se utrke sigurno održe. Tako je sezona trajala duže, punih 100 dana, i počela je ranije. Skijaški savez investira i dalje puno u rad mladih, imamo odličnu mušku slalomsku generaciju, četiri slalomaša koji mogu nastupati u svjetskom kupu i u narednih nekoliko sezona očekujemo puno od njih, nadodao je Pavlek. Sljedeće godine utrke se održavaju vikendom, što omogućuje veću posjećenost te gledanost pred malim ekranima, a znamo da one imaju veliku važnost kako za turističku promociju i promociju grada Zagreba tako i za cijelu Hrvatsku«, kazao je Pavlek.

»Zadnjih godina dosta smo infrastrukturalno ojačali sa organizacijom dovoda vode i sa dvije mašine za proizvodnju umjetnoga snijega što nam garantira sigurnu utrku svake godine«, rekao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, te dodao da je Inspekcija zadovoljna jer imamo konstante pomake prema naprijed.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da očekuje da će utrke proći u najboljem redu kao i prethodnih godina te duplo veću posjećenost Sljemenu budući da se utrke održavaju vikendom.

»I ove godine slika Snježne kraljice prenosit će u više od 50 zemalja svijeta te ćemo još jednom pokazati da smo odlični domaćini«, istaknuo je gradonačelnik Bandić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni