Optimističan Bandić: Bez mene neće formirati vlast, spreman sam biti premijer

Optimističan Bandić: Bez mene neće formirati vlast, spreman sam biti premijer

Gradonačelnik ne vjeruje ni u lijevu ni desnu opciju koja će se pojaviti na izborima: „Potrošile su se te koalicije, vrte se oko vlasti kao mačke oko vruće kaše. Izlizali su se jer samo dijele fotelje i uhljebljuju se“

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u razgovoru za N1 televiziju komentirao je rad aktualne Vlade te nadolazeće parlamentarne izbore nakon kojih, kako kaže, neće biti moguće formirati vlast bez njega.

„Vidim se u svakoj ulozi u kojoj mogu doprinijeti Hrvatskoj. Pa ako kroz 16 godina i pet mandata nisam potvrdio reference da budem budući premijer Hrvatske, pa tko je onda to napravio. Nitko u Hrvatskoj nije dobio dva mandata na čelu Hrvatske. Ja imam 5 mandata kao gradonačelnik. Bez mene neće moći formirati vlast. Spreman sam biti premijer“, kazao je Bandić..

Na pitanje je li Milanović uspješan premijer, gradonačelnik je odgovorio kako su „tri godine ‘ćorili’ i sad 6 mjeseci pojačavaju pred izbore“, te dodao kako o tome trebaju presuditi građani. „Ovo što su tri i pol godine radili ne ulijeva povjerenje. Mi na izbore idemo s građanima, koji su nam pravi koalicijski partner i nitko bez nas neće moći formirati buduću Vladu“, kazao je Bandić.

Ambicija mu je, kako kaže,  svaka pozicija koju dobije od građana na izborima. “Sve za građane – jer se nisam rodio pa neću ni umrijeti kao gradonačelnik Zagreba. Nakon mjesec-dva dana vidjet ćemo što i kako. Hrvatskoj treba pametna, energična ruka”, rekao je prvi čovjek Zagreba.

Ne vjeruje ni u lijevu ni desnu opciju koja će se pojaviti na izborima: „Potrošile su se te koalicije, vrte se oko vlasti kao mačke oko vruće kaše. Izlizali su se jer samo dijele fotelje i uhljebljuju se“.

U vezi aktualnih optužbi protiv njega, zagrebački gradonačelnik je kazao kako „mirno spava i kako vjeruje u institucije države“. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni