“Optimist” – 10. knjiga don Anđelka Kaćunka

“Optimist” – 10. knjiga don Anđelka Kaćunka

Iz tiska je izašla deseta knjiga don Kaćunka zanimljiva naslova – Optimist ali ‘teški’ realist.

Uostalom, koji naslov njegove knjige nije intrigantan?

Sam podnaslov Ili “tako je govorio don Anđelko Kaćunko” pojašnjava o kakvom se štivu radi. Radi se o 10 njegovih velikih surazgovora (intervjua) s raznim novinarima i s raznima medijima, tiskovina različitih orijentacija, od onih lijevih do neutralnih i desnih. A to samo govori da autor ne preže ni od koga, ne bježi ni od koje teme, i da se ne „boji“ niti jednog novinara, a ni pitanja. U svojim surazgovorima svjedoči o postojanosti stava i legendarnoj nepokolebljivosti, ne povodeći se nikada za nekom pomodnošću i dopadanjem ili podilaženjem publici ili nekomu mediju.

“Treba nam optimizam, ali moramo biti realisti…!

Takav sam – hvala Bogu! – cijeli život, ali i zahvalan Bogu i roditeljima za darovani život. Posebno sam radostan jer se ‘rodilo moje deseto dijete’

(Don Anđelko)

Umjesto zaključka:

Naravno, neki će se “kao i uvijek” namrštiti na pojedinim mjestima zbog dojma da knjiga provocira ali moj je savjet svima da se upravo zaustavljaju na tim mjestima koja provociraju ali i slijede bitnu poruku. A ona bujicom neoslabljene snage teče od početka do kraja i čitatelja nježno miluje, opominje i educira – ljubavlju, iskrenošću i znanjem kojom obiluje.

Neka to bude dovoljno kao preporuka da potražite tu sjajnu knjigu (izdavač je Treći dan d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca.) Njezina je dodatna vrijednost što, osim “razgovora” sa snažnom porukom koja, među ostalim, razbija i neke klišeje i predrasude, obiluje navodima divnih i dubokih misli.

Vezani prilozi:

https://zg-magazin.com.hr/don-kacunko-nas-narod-je-trostruko-nepismen-vjerski-politicki-i-medijski/

https://zg-magazin.com.hr/svaki-kapitalizam-sigurna-je-kontracepcija-jer-je-profit-a-ne-zivot-njegova-koncepcija/

Priredio: Ivan Remeta (Johnny)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni