Oprez – krađe diljem Zagreba i Zagrebačke županije

Oprez – krađe diljem Zagreba i Zagrebačke županije

Zagrebačka policija ovih je dana imala pune ruke posla. Naime, PU Zagrebačka je na svojim službenim stranicama objavila kako je na području Uprave u proteklih 48 sati evidentirao čak 29 kaznenih djela: razbojništvo, teška tjelesna ozljeda, drska krađa, 12 teških krađa provaljivanjem, 5 krađa i 9 ostalih kaznenih djela. Također je pronađen jedan ukradeni teretni automobil.

Teške krađe i provala

Policijski službenici Policijske postaje Ivanić Grad dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio šest teških krađa provaljivanjem i jedan pokušaj provale. Sumnja se da je od 14. lipnja do 7. kolovoza na području Ivanić Grada, Kutine, Kloštar Ivanića i Velike Ludine počinio šest teških krađa provaljivanjem u trgovine te jedan pokušaj provale u trgovinu. Osumnjičeni je u dućanima krao novac, cigarete, alkoholna pića i ostale artikle. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 35.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnijeta je kaznena prijava.

Provala u Zaprešiću

U ponedjeljak, 8. kolovoza oko 8 sati, u Zaprešiću, Drage Kodrmana, nakon pokušaja provale u kuću u vlasništvu 62-godišnjaka, policijski službenici su u blizini mjesta događaja pronašli dvojicu osumnjičenika (31 i 46) koji se dovode u vezu s kaznenim djelom te ih priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Upozorenje

Policija poziva sve građane na oprez, naročito u ovo vrijeme godišnjih odmora i sve češćih provala.

“Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže vrijeme ostavlja praznima i bez nadzora. Kao i prethodnih godina, upozoravamo građane na provalnike koji “vrebaju” u vrijeme dok se oni nalaze na udaljenim destinacijama. Neki se povratkom kući iznenade kada stvari pronađu razbacane i ispreturane te shvate da su im ukradeni novac, nakit, umjetnine, dragi predmeti i druge vrijednosti”, stoji na službenoj stranici zagrebačke policije.

Zg-magazin