Oporba onemogućila pokušaj da se održavanje slivnika prepusti privatnoj tvrtki

Oporba onemogućila pokušaj da se održavanje slivnika prepusti privatnoj tvrtki

Zagrebačka Gradska skupština je na sjednici u četvrtak poslove održavanja slivnika prepustila gradskom trgovačkom društvu Vodoopskrba i odvodnja koje posluje u sklopu Zagrebačkog holdinga.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) nije skrivao zadovoljstvo tom takvom odlukom.

»Jedna mala pobjeda koja će građanima Zagreba u sljedeće 4 godine uštedjeti barem 15 milijuna kuna! Kao Zagreb je naš! i Klub lijevog bloka smo s cijelom oporbom, ali i par zastupnika vladajuće većine prije godinu dana uspjeli zaustaviti dva Bandićeva pokušaja da održavanje građevina odvodnje oborinskih voda s gradskog poduzeća VIO prebaci privatnim poduzećima u sljedeće 4 godine što bi im platiti čak 28 milijuna kuna«, objavio je Tomašević na svom Facebook profilu.

»Danas je Gradska skupština izglasala da tu djelatnost narednih godina radi gradsko poduzeće VIO, a čak i ukoliko kupi dodatna vozila i dalje ćemo u 4 godine proći barem dvostruko jeftinije nego da smo unajmili privatna poduzeća, a da ne govorim o uštedama na duži rok. Konačno smo počeli zaustavljati ovakvu gradonačelnikovu praksu u brojnim komunalnim uslugama«, poručio je Tomašević.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155799388860759&set=a.10150307265045759&type=3

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni