Opljačkana poslovnica Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj

Opljačkana poslovnica Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj

Trojica naoružanih maskiranih pljačkaša upala su u srijedu 14. prosinca oko 18.30 sati u poslovnicu Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara. Ukrali su veću količinu novca, navodno 800.000 kuna i pobjegli.

Sve se vrlo brzo odigralo u tek nekoliko minuta. U prostorijama poslovnice, u kojoj građani plaćaju račune za usluge Holdinga, uz nekoliko zaposlenika i dva zaštitara zateklo se i nekoliko stranaka. Zaštitari nisu bili naoružani. Razbojnici su prijeteći oružjem svima prisutnima naredili da legnu na pod, uzvikujući “Ovo je pljačka, daj novac”.

Naoružane pljačkaše snimile su nadzorne kamere kod vanjskih bankomata.Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Ipak, zbog šoka i stresa koji su zaposlenici doživjeli tijekom oružanog prepada morala je intervenirati Hitna pomoć.

Policija zasad nije objavila točan iznos ukradenog novca, no pretpostavlja se da bi iznos mogao biti još i veći, s obzirom na činjenicu da su novac u toj poslovnici preuzimali zaštitari. Prema zakonu, pratnja novca obvezna je za iznose veće od 800.000 kuna.

(Zg-magazin)