Opet ništa od smanjenja plaća gradskim pročelnicima i savjetnicima

Opet ništa od smanjenja plaća gradskim pročelnicima i savjetnicima

Ovaj put Bandić je predložio smanjenje plaća od 8,5 %, čime bi se na godišnjoj razini postigle uštede od oko 2 milijuna kuna što je ocijenjeno beznačajnim i »populističkim«

Od ukupno 28 točaka dnevnog reda na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine obrađeno ih je ukupno 13, dakle niti polovica. Stoga će se i ova protegnuti na dva dana, što je postalo uobičajeno u ovom sazivu Skupštine. Nastavak slijedi u ponedjeljak, 26. veljače.

Među ostalim, usvojena je Odluka o određivanju poslova za prijevoz pokojnika, premda su iz GLAS-a gradonačelnika Milana Banića optužili da njome zapravo pogoduje članu svoje stranke budući da je jedina tvrtka koja zadovoljava uvjete iz raspisanog natječaja u vlasništvu člana Stranke rada i solidarnosti.

No ni po drugi put nije prošao gradonačelnikov »populistički« prijedlog o smanjenju plaća u Gradskoj upravi i Skupštini. Ovaj put Bandić je predložio smanjenje od 8,5 %, nakon što mu na prošloj sjednici nije prošlo smanjenje od 10 %. U obrazloženju odluke navodi se da bi se ovim smanjenjem na godišnjoj razini postigle uštede od oko 2 milijuna kuna. Koeficijenti na plaće bili bi smanjeni za 25 pročelnika, 20 posebnih viših savjetnika gradonačelnika, 7 viših savjetnika gradonačelnika i četiri viša savjetnika predsjednika Gradske skupštine.

Gradski zastupnik Mislav Herman (HDZ) ustvrdio je da ovakve mjere samo vode ka rušenju produktivnost i demotivaciji zaposlenika. Nezavisna Sandra Švaljek kazala je kako se radi o velikom broju savjetnika navodeći da masa plaća za njih iznosi od 6,5 do 7 milijuna kuna godišnje. »Je li taj broj savjetnika zaista potreban?« zapitala je Švaljek.

Spomenimo da je povučen prijedlog o da se ulica u Novom Zagrebu, koja se odvaja iz Avenije Većeslava Holjevca u smjeru zapada prema POS-u »Podbrežje«, imenuje Ulicom stožernog generala Janka Bobetka. Problem je u tome što se oko naziva ne može naći zajednički jezik – gradonačelnik Bandić ne želi da u nazivu ulice stoji čin pokojnog generala, kako je pak predložio Generalski zbor te će se novi prijedlog naći na sjednici u ožujku. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni