Opel Astra izabrana za auto godine

Opel Astra izabrana za auto godine

Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom novinarskom domu, žiri sastavljen od automobilskih novinara – članova Hrvatskog novinarskog društva izabrao je početkom tjedna Opelovu »astru« za hrvatski auto 2016. godine.

U javnom glasovanju »astra« je osvojila čak 90 bodova i tako uvjerljivo osvojila Zlatni volan, dok je drugoplasirana »škoda superb« skupila 64 boda. Na treće se mjesto plasirao »suzuki vitara« sa 61 bodom.

Žiri je uz tehničke, sigurnosne, dizajnerske i funkcionalne karakteristike kojima se odlikuje pojedini modela automobila, ocjenjivao i cijenu / odnos uloženog i dobivenog, odnosno prilagođenost kupovnoj moći domaćeg tržišta.

Riječ je o jedinom nacionalnom izboru u kojem o najboljem automobilu odlučuje struka, odnosno specijalizirani novinari koji su sve automobile i testirali. Ovo je bio 22. put da je izbor održan, a uz tri glavne nagrade dodijeljena su i posebna priznanja u različitim kategorijama (dizajn, prodajni rezultati itd.).

Od preostalih finalista na četvrto, peto i šesto mjesto plasirali su se Audijev A4, »mazda CX-3« te »renault kadjar«. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni