Opel Adam Rock S: Dinamitni mališan

Opel Adam Rock S: Dinamitni mališan

Opel će 17. travnja na salonu automobila u Amsterdamu premijerno predstaviti svoj mali crossover model »adam rock S«. Radi se o dinamitnom mališanu iz Rüsselsheima kojeg pogoni redni četverocilindarski benzinski turbo motor zapremnine 1,4 litre sa 150 KS (110 kW) i okretnim momentom od 220 Nm.

Ovaj robusniji rođak modela »S« do 100 km/h stiže za samo 8,5 sekundi, a proizvođač govori o prosječnoj potrošnji od svega 5,9 litara. Hrabriji vozači će s ovim mališanom moći navući brzine veće od 200 km/h, točnije 210 km/h.

Automobil je opremljen je mjenjačem sa šest brzina koji mu omogućava dobra međuubrzanja tako da kada se sve zbroji možemo reći kako se radi o više nego dinamičnom mališanu.

U usporedbi sa standardnom izvedbom »rock«, »adam rock S« će biti 15 mm niži i s obnovljenim kočionim sustavom, kao i mogućnošću isključivanja ESP-elektroničkog sustava stabilnosti, što će nekima omogućiti još uzbudljiviju vožnju. Dio standardne opreme je i platneni krov dostupan u pet boja koje se mogu uskladiti s 11 dostupnih boja karoserije. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni