Opazio NLO nad kalifornijskom obalom

Opazio NLO nad kalifornijskom obalom

Fravoru se pritom spomenuti objekt pojavio na radaru, a kolega u drugom avionu, samo je kratko prokomentirao: »Čovječe, vidiš li ti to?«

Umirovljeni zapovjednik David Fravor radio je osamnaest godina kao vojni pilot, ali ništa ga nije moglo pripremiti za ono čemu je svjedočio tijekom rutinskog treninga 14. studenog 2004, nedavno je prenijela američka televizijska kuća ABC News.

On je izjavio je kako ugledao nepoznati objekt koji mu nije nalikovao na ništa sličnom s ovog planeta. »Nisam lud, a nisam niti popio. Tada sam imao već osamnaest godina staža u letu, vidio sam mnoge stvari, ali ništa poput ove«, kazao je Fravor.

On je prepričao svoj susret s 12 metara dugačkim objektom bez krila koji je letio nevjerojatnom brzinom u nepravilnom uzorku iznad Kalifornije. Ova se priča paralelno događala u vrijeme kada je Pentagon otkrio postojanje tajnog programa za istraživanje otkrivanja NLO-a. No program je zaustavljen osam godina kasnije, odnosno 2012. godine zbog drugih proračunskih prioriteta. Fravor je nadodao, kako nikad u životu, u povijesti letenja nije vidio ništa slično što bi imalo takvu izvedbu, ubrzanje, »a pritom treba imati na umu da ta stvar nema krila«.

Podsjetio je da je tada upravljao modelom zrakoplova F / A-18, na letačkoj vježbi na području južne Kalifornije. Toga 14. studenoga kontrolori s jednog od brodova američke ratne mornarice izvijestili su ga o objektima koji su se ispadaju s neba s visine od gotovo 25 gotovo kilometara i odmah se povlače nazad.

Fravoru se pritom spomenuti objekt pojavio na radaru, a kolega u drugom avionu, samo je kratko prokomentirao: »Čovječe, vidiš li ti to?«

U jednom od tajnih dokumenata Pentagon je potvrdio postojanje program istraživanja NLO-a. Fravor je pojasnio kako su tada sa zrakoplovima pokušali istražiti sumnjivi objekt, no bez uspjeha. Pritom je nadodao: »On je ubrzo nestao nakon što smo mu se odlučili približiti. Izgledao je poput Tic Tac bombona i kreće se naprijed – nazad, gore – dolje…. Ne znam što je to bilo, samo znam da je to bilo doista impresivno, jako brzo i volio bih s time letjeti«.

Fravor se prisjetio kako je tada završavao svoju vježbu, no tada se u moru vidio samo odsjaj, ali i neobična bijela boja koja je ostala lagano na površini.

Isti je objekt zabilježio još jedan zrakoplov lansiran s nosača zrakoplova USS Nimitz i to putem infracrvenog kanala. Fravor kaže, kako se tada iz dovoljne blizine moglo vidjeti nekoliko predmeta koji izlaze odozdo, a potom se dižu i nestaju s vidika. Ono što ih je dodatno zbunilo bilo je to što više nisu zamijećeni tragovi ispuha pri infracrvenom skeniranju. Bivši suradnik ABC-a Stephen Ganyard prokomentirao je, kako trenutno nijedan zrakoplov ne može letjeti tom brzinom, imati takve manevarske sposobnosti i izgled.

(zg-magazin)