Opasni pružni prijelaz u Donjoj Dubravi

Opasni pružni prijelaz u Donjoj Dubravi

Riječ je o jednom od najopasnijih pružnih prijelaza u Zagrebu na kojem su do danas živote izgubili deseci naših sugrađana. Iako je opremljen prometnom signalizacijom, nema ono najvažnije – branike

Potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Zagrebačke nezavisne liste (ZNL) Tatjana Holjevac na poziv građana jučer je obišla željeznički prijelaz Trnava u Donjoj Dubravi. Riječ je o jednom od najopasnijih pružnih prijelaza u Zagrebu na kojem su do danas živote izgubili deseci naših sugrađana. Prijelaz se na nalazi na vrlo prometnom mjestu i podjednako je opasan i za pješake i za vozače. Iako je pružni prijelaz opremljen prometnom signalizacijom, nema ono najvažnije – branike.

„Ovaj željeznički prijelaz je iznimno opasan, naročito za djecu. Nemao branike na prijelazima, ljudi su nestrpljivi pa često neodgovorno i nepažljivo prelaze prugu. Zato i imamo puno nesreća  ovdje. Pozivam sve nadležne gradske institucije da riješe ovaj naš veliki problem“, poručila je jedna mlada majka iz Donje Dubrave koja svakodnevno koristi pružni prijelaz Trnava.

Holjevac je istaknula kako će sve učiniti da se riješi ovaj gorući problem stanovnika Donje Dubrave:

„Prijelaz je iznimno opasan, više naših sugrađana ovdje je već izgubilo živote. Riječ je o vrlo prometnom prijelazu. Vlakovi ovdje prelaze svakih nekoliko minuta, signalizacija koja upozorava na nadolazeće vlakove je tijekom dana gotovo stalno uključena, pa vozači i pješaci često nemaju strpljenja čekati, nego prelaze prugu iako postoji opasnost od nailaska vlaka. Ovdje je potrebno što prije postaviti branike, a u budućnosti izgraditi i pothodnik za pješake“, poručila je Holjevac.

Ona je također istaknula kako je za rješenje ovog problema potrebna suradnja države i grada. „Grad Zagreb ne može ovaj problem riješiti bez HŽ-a koji je u državnom vlasništvu“, zaključila je.  (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni