Opasni dimnjaci i crepovi moraju biti uklonjeni do kraja tjedna?

Opasni dimnjaci i crepovi moraju biti uklonjeni do kraja tjedna?

(Foto: Boris Jagačić)

Gradonačelnikova požurnica komunalnim službama dolazi pošto je dio Zagrepčana putem društvenih mreža izrazio nezadovoljstvo jer je oko 300 lokacija u centru grada i dalje bilo ograđeno trakama i nisu bile sigurne za prolaz pješaka

Komunalne i interventne službe do kraja ovoga tjedna moraju ukloniti sve dimnjaci, cigle i crepovi s lokacija u centru koje su ograđene trakama i prijete prolaznicima.

Nalog je to koji je izdao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, piše Filip Pavić za Jutarnji list. U tekstu se dodaje da komunalci sve hitne sanacije morati riješiti u roku od pet dana. Na najviše dva sata od prijave, prema novim uputama, moraju izaći na teren i ustanoviti o kakvom se oštećenju radi.

Gradonačelnikova požurnica komunalnim službama dolazi pošto je dio Zagrepčana putem društvenih mreža izrazio nezadovoljstvo jer je oko 300 lokacija u centru grada i dalje bilo ograđeno trakama i nisu bile sigurne za prolaz pješaka. Građani su se požalili na nove napukle dimnjake na svojim zgradama, otpale crepove i šutu nakon potresa u prosincu, koji još nisu sanirani….

Hitne intervencije potrebne na gotovo 1000 objekata

Jutarnji doznaje iz komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba da su od zadnjeg potresa primili više od 10.000 zahtjeva građana za intervenciju. Prema njihovoj procjeni, na 980 lokacija su oštećenja koja iziskuju hitnu sanaciju i izlazak vatrogasaca na teren.

Spomenimo i da je redateljica Anica Tomić pokrenula je peticiju za sigurnosne koridore kojima bi učenici škola iz centra prolazili do škole. Kako je napisala u objavi na Facebooku, bili bi to tuneli kojima bi djeca imala sigurne prolaze zbog brojnih lokacija ograđenih žutim trakama.

Akcija redateljice Tomić odnose se na sve škole i dječje vrtiće u gradskoj četvrti Donji Grad.

Gradonačelnik Bandić pak kaže da je u centru Zagreba tristotinjak lokacija ograđeno trakama koje će do idućeg tjedna biti uklonjene. Napomenuo je međutim kako je samo polovica njih postavljena iz stvarne ugroze, dok je ostatak ograđen preventivno, iz predostrožnosti. (ZG-magazin)