Oni su krivi put, oni su laž i život bez nade za narod!

Oni su krivi put, oni su laž i život bez nade za narod!

Puni autobusi s varaždinskog kolodvora odvoze Hrvate na rad u Austriju, Njemačku. Za mnoge je to bolan rastanak s članovima obitelji / Foto: HRT Čakovec-Varaždin/Facebook

Da je Hrvatska na dnu ljestvice zemalja EU članica po svim relevantnim pokazateljima, ne treba posebno dokazivati, to potvrđuju čak i podaci DZS-a, medijskih analitičara i komentatora, koji čak tvrde da smo zaostali u odnosu na zemlje koje su nam još nedavno »gledale u leđa«!

Laslo Torma

»Ego sum via, veritas et vita!« je poznata biblijska izreka našega Isusa Krista, koja znači »Ja sam put, istina i život!« Nažalost, i unatoč tome što se Hrvatska smatra kršćanskom zemljom, i što su se političari »gurali« u prve redove u crkvama za vrijeme misa (dok su u isto vrijeme naši dečki ginuli u prvim redovima bojišnica diljem Hrvatske), događaji od pobjedničkog Domovinskog rata naovamo pokazali su kako našim političarima više priliči govoriti »Ego sum malum via, ego sum falsum et sine spera vitam!«, mada oni uporno poriču to da su »krivi put, laž i život bez nade za hrvatski narod!«

No mislili oni što god htjeli, govorili štogod im padne na pamet, treba znati (govori Plenković), i naprosto je činjenica (govori bivši ministar HDZ-a Šuker), da su oni upravo to što je u naslovu rečeno! Jesu li to preteške riječi? Jesu li to neutemeljene riječi? Jesu li to populističko – demagoške konstrukcije (kako bi rekao Plenković)? Pa pokušajmo odgovoriti na takve možebitne kritike.

Da Hrvatska voljom političara ide krivim putem potvrđuju ankete koje se provode takoreći »svakodnevno«.

Hrvatska na dnu

Da je Hrvatska na dnu ljestvice zemalja EU članica po svim relevantnim pokazateljima, ne treba posebno dokazivati, to potvrđuju čak i podaci DZS-a, medijskih analitičara i komentatora, koji čak tvrde da smo zaostali na dnu u odnosu na zemlje koje su nam još nedavno »gledale u leđa«!

Da stanovništvo Hrvatske bježi iz tobože »svoje« zemlje, istim tempom kojim se bježalo za vrijeme omrznute Juge, je također naprosto činjenica (kako bi rekao Šuker).

Da je Hrvatska praktično izgubila većinu onoga što jednu zemlju čini suverenom državom je također činjenica, priznali to političari ili ne. U Hrvatskoj se živi i djeluje prema naredbama, direktivama i naputcima iz Europske unije, a samo je privid da u Saboru donosimo vlastite zakone, jer zapravo se glasuje za ono što za što se MORA, jer tako zahtijeva EU i drugi vanjski faktori koji upravljaju našim političarima i političkim odlukama na koje prisiljavaju hrvatski Sabor, pa i same građane Hrvatske.

Da su Oni laž je također činjenica, ako se samo prisjetimo svih izgovorenih predizbornih obećanja, od kojih se gotovo NIŠTA nije realiziralo.

Farsa od demokracije

Da su Oni laž potvrđuje i to da su naši dečki ginuli da bi se oslobodili jugotiranije i stvorili po riječima političara Hrvatsku koja će biti demokratska, suverena i socijalna država, gdje će isti zakoni vrijediti za sve, a imamo Hrvatsku koja nije suverena, samo je formalno i farsično demokratska, gdje isti zakoni ne vrijede za sve, već zakoni vrijede samo za većinu koja jedva preživljava, ali ne vrijedi za one koji zakone kroje i donose, za one koji su imaju povlaštenje biti izuzeti od primjene zakona.

Da su Oni laž potvrđuju svakim danom, na svim mogućim mjestima i u svim mogućim prigodama, kao što je bila laž da »ne možemo preživjeti« bez vjetroelektrana i vjetroparkova, a činjenica je da su poslužili samo za korupcionaško odobravanje dvostruke cijene struje koja se isplaćuje njihovim stranim vlasnicima. Potvrđuje to i uništenje Imunološkog zavoda, kako bi uvozni farmaceutski lobi ostvarivao ekstraprofite u Hrvatskoj. Da nam se uništava brodogradnja u interesu zasad još neznanih nekretninskih lobija te da se sa »obrazovnom reformom« počelo ne tamo i ne na način kako je najlogičnije, već u osnovnoškolskom sustavu, gdje je bilo najlakše udovoljiti željama »digitalnih profitera«.

Konačno, zar svakodnevne kolone autobusa koji odvoze naše ljude na rad i iseljavanje iz Hrvatske, ne potvrđuju da su Oni učinili da život bude bez nade u bolju budućnost za naše ljude? Pri čemu se ista ta politika još cinično obraća javnosti s izjavama da nema problema, dok je našim ljudima koji odlaze je bolje »tamo negdje«, a Oni će se snaći »uvozom« radne snage, ako bude uopće trebalo, iz zemalja koji će definitivno devastirati demografsku sliku Hrvatske u svim segmentima društvenog života.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni