Olujno nevrijeme trgalo stabla i bacalo crepove

Olujno nevrijeme trgalo stabla i bacalo crepove

Zabilježeno je nekoliko oštećenja osobnih vozila, nije bilo prijavljenih šteta stambenih objekata, niti je zabilježeno stradavanje građana

Po izvještaju centra veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena koje je tijekom protekle noći zahvatilo južni i istočni dio Grada Zagreba (Novi Zagreb, Sesvete, Žitnjak, Dubrava i dio Centra) do danas u 11:30 sati obavljeno je nešto više od 70 intervencija. Jučer je zabilježeno 50, a danas 20 intervencija. Gotovo sve intervencije odnosile su se na uklanjanje stabala sa prometnica i strujnih vodova. Zabilježeno je nekoliko oštećenja osobnih vozila, nije bilo prijavljenih šteta stambenih objekata, niti je zabilježeno stradavanje građana.

Vatrogasci će i dalje izlaziti na dojave, a prioriteti za rješavanje su im javne prometnice, škole, vrtići. bolnice i javne ustanove, a nakon toga i privatni objekti i posjedi.

Od vatrogasaca doznajemo kako je necrijeme najsnažnije pogodilo istočni dio grada,točnije Dubravu. No nevrijeme je nanosilo štetu i rušilo stabla i na području Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak, gdje su s krovova padali crepovi, a vjetar je pomicali i kante za otpad. O tome svjedoče snimljene fotografije. fotografije koje smo snimili na Strossmayerovom šetalištu.

U Vukovarskoj su pak polomljene hrvatske zastavice postavljene u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja pa je u tijeku njihovo zamijenjivanje. Član Facebook grupe I to je Zagreb objavio je niže priloženu fotografiju.

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni