Olujni vjetar rušio stabla i prevrtao štandove, ozlijeđene dvije osobe

Olujni vjetar rušio stabla i prevrtao štandove, ozlijeđene dvije osobe

(Foto: MUP)

Do ponedjeljka u 7.15 sati Ravnateljstvo civilne zaštite i Županijski centar 112 Zagreb zabilježili su 240 intervencija operativnih službi. Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra

Od nedjelje navečer na području Zagreba puše jak, na mahove i olujni vjetar koji je tijekom cijele noći rušio stabla, a od jutra stvara poteškoće u gradskom prometu.

Uz polomljene grane na ulicama je i razbacano smeće. Ima prevrnutih drvenih štandova, dok  su neki semafori oštećeni. Budući da će jak vjetar i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba iz policije upozoravaju građane da bez potrebe ne ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu.

»Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112«, stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i Zagrebačke županije.

Iz ZET-a pak poručuju kako vremenske neprilike otežavaju i usporavaju promet na širem gradskom području te autobusne linije prometuju s većim odstupanjem od reda vožnje, dok na Facebooku Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba javljaju da je broj telefona 193 pretrpan pozivima te mole građane da ih zovu samo u slučaju krajnje nužde.

JVP grada Zagreba i Dobrovoljna vatrogasna društva od jučer popodne su odradili preko 150 intervencija, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Intervencije su se većinom odnosile na uklanjanje stabala i grana, ali je bilo i par manjih intervencija gašenja požara. Trenutno je u tijeku dvadesetak intervencija. Na terenu su cijelu noć bile i sve dežurne ekipe Zagrebačkog Holdinga.

Do ponedjeljka u 7.15 sati Ravnateljstvo civilne zaštite i Županijski centar 112 Zagreb zabilježili su 240 intervencija operativnih službi. Dvije su osobe ozlijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra. Riječ je o pješaku na Trgu bana Jelačića i ženskoj osobi na osoba na koju je pala grana na Črnomercu, obavijestili su iz MUP-a.

Internetski portali javljaju kako je na Prisavlju u smjeru Savske stablo palo preko ceste i blokiralo promet. Jedno stablo palo je na cestu na Knežiji, dok je na Ferenščici vjetar otpuhao krov sa zgrade. Na Maksimiru je stablo palo na tramvajske tračnice. U Zvonimirovoj je sa zgrade na tramvajske tračnice pao veliki plakata. Vatrogasci interviraju, a dolazi i do kraćih tramvajskih zastoja.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

HAK je upozorio da je na zbog srušenog drveća u prekidu promet na Sljemenskoj cesti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni