Olivera Majić zahvalila građanima na odgovornom ponašanju na Sisvete

Olivera Majić zahvalila građanima na odgovornom ponašanju na Sisvete

 „Moramo provjeriti je li u petak stigao ostatak cjepiva za gripu. U prvom naletu pretprošli tjedan dobili smo 45 posto cjepiva, 55 posto je trebalo stići”, kazao je Ravnatelj “Štampara” Zvonimir Šostar

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 966 testiranja, a na Covid-19 pozitivne su 922 osobe izjavio je danas na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba ravnatelj Zavoda dr. Zvonimir Šostar.

Naglasio je da se ne radi samo o testiranjima u Zavodu nego i u Klinici za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević”. Spomenuo je da su u Zagrebu trenutno 4342 aktivna slučaja i 6000 izolacija.

Osvrnuo i na cjepivo za gripu za kojim je velika potražnja. „Moramo provjeriti je li u petak stigao ostatak cjepiva. U prvom naletu pretprošli tjedan dobili smo 45 posto cjepiva, 55 posto je trebalo stići. Cjepivo je distribuirano liječnicima primarne zdravstvene zaštite, prema zahtjevima distribuirali i smo ga zdravstvenim ustanovama, prvenstveno za cijepljenje onih u bolničkom sustavu, a besplatno cijepljenje imaju i stariji od 65 godina i onkološki bolesnici”, rekao je Šostar.

Što se tiče antigenskih testova istaknuo je da se s njima neće krenuti testirati prije kraja ovog tjedna, a testiranje će biti prvenstveno u Covid ambulantama, ali i na punktu na Zagrebačkom velesajmu.

„Od 30. listopada do 1. studenoga bila je izrazito povećana aktivnost kroz domovima zdravlja kroz Covid-19 ambulante koje su posjetile 1664 osobe, za 72 slučaja određena je samoizolacija, a na testiranje su kroz covid ambulante upućene 373 osobe. Na “drive in” punktovima domova zdravlja uzeto je 906 uzoraka”, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč. Naglasio je da je u karanteni u Tomislavovom domu 27 osoba, a covid pozitivno je 126 zdravstvenih djelatnika, dok je u samoizolaciji njih 263.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić zahvalila je sugrađanima na pridržavanju epidemioloških mjera za vrijeme blagdana Svih svetih.

„Sugrađani su pokazali odgovornost i vjerujem da ćemo se i dalje odgovorno ponašati kako bi brojke zaraženih sveli na prihvatljivije ili niže razine ”, poručila je Majić.

Ivana Vranješ