Olivera Majić: Zagrebačke škole su sigurne za učenike

Olivera Majić: Zagrebačke škole su sigurne za učenike

“Vjerujem da ćemo svi pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera uspjeti održati nastavni proces u fizičkom obliku, a ako ne alternativa je i online nastava”, istaknula je Majić

Ravnatelj Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar danas je u Gradskoj upravi na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba izvjestio da je od petka do nedjelje u Zavodu testirano ukupno 1484 osoba. Naglasio je da su se obistinila predviđanja epidemiologa da će se polako smanjivati broj osoba zaraženih koronavirusom.

„U Zagrebu je jučer zabilježeno 26 pozitivnih osoba od kojih su njih 16 prijašnji kontakti pozitivnih osoba, a tri su slučaja uvezena. Ukupno je izliječeno 136 osoba u tri dana, sada imamo 625 aktivnih slučajeva, a 1649 je aktivnih samoizolacija, od toga je njih 308 u tri dana”, izjavio je Šostar. Dodao je da je koronavirus ušao u Kliniku za dječje bolesti te jedan djelatnik pozitivan, a u samoizolaciji je 14 djelatnika i šest malih pacijenata.

„Protekli vikend je 524 sugrađana zatražilo pomoć u Covid ordinacijama na području domova zdravlja Grada Zagreba. Na testiranje je upućeno 337 osoba, a na Covid punktovima Domova zdravlja je uzeto ukupno 405 uzoraka“, rekla je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Ivana Portolan Pajić. Istaknula je da Covid izdvojene ordinacije i dalje u Zagrebu rade od 0 do 24 sata, a građanima su dostupne i informacije na besplatan info telefon 0800 999.

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić zahvalila je medijima na redovitom praćenju konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Naglasila je kako je doprinos medija velik u informiranju javnosti i prenošenju preporuka Nacionalnog stožera i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Za portal ZG-magazin osvrnula se na početak nove školske godine. Poručila je učenicima da se u školi pridržavaju svih epidemioloških mjera te je pozvala i učenike da jedni druge upozoravaju na pridržavanje tih mjera kako bi zaštitili sebe, ali i svoje nastavnike, roditelje i druge starije ukućane.

„Škole u Zagrebu su sigurne za učenike. Vjerujem da ćemo svi pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera uspjeti održati nastavni proces u fizičkom obliku, a ako ne alternativa je i online nastava”, istaknula je Majić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni