Olimpijski prvak Crouser osvojio Memorijal Ivana Ivančića

Olimpijski prvak Crouser osvojio Memorijal Ivana Ivančića

Amerikanac Ryan Crouser, Olimpijski prvak u bacanju kugle iz Rija pobijedio je u ponedjeljak na 4. Memorijalu Ivana Ivančića hicem od 22.09 metara: Memorijal je održan na bacalištu kod zagrebačkih fontana u Ulici hrvatske bratske zajednice.

“U završnim serijama napokon sam uspio uhvatiti tehniku i baciti dva odlična hica. Zagreb mi je jedno od omiljenih mjesta za natjecanje. Publika je blizu, atmosfera je doista posebna i uživam ovdje bacati”, izjavio je Crouser, koji drži i rekord mitinga kada je prije dvije godine bacio 22.28 metara.

Aktualni svjetski prvak Novozelanđanin Tom Walsh osvojio je drugo mjesto s hicem od 21.78 metara, a treće mjesto pripalo je bivšem dvostrukom svjetskom prvaku Nijemcu Davidu Storlu, koji je bacio 21.46 m.

Novi europski prvak Poljak Michal Haratyk bio je četvrti s rezultatom 21.24 m, a najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić zauzeo je osmo mjesto sa 20.00 metara.

“Dao sam maksimum, hitac od 20 metara nije katastrofa, ali bih volio da sam završio s boljim plasmanom. Ovo mi je bila najteža sezona dosad i žao mi je što nisam u boljoj formi, jer ovdje je užitak bacati u društvu s najboljima na svijetu”, rekao je Stipe Žunić, osvajač brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Memorijal Ivana Ivančića održava se u sklopu Hanžekovićeva memorijala, zagrebačkog IAAF atletskog mitinga čije ćemo 68. izdanje gledati u utorak na stadionu Mladosti. (hina / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni