Okusi Turopolja

Okusi Turopolja

(Foto: Josip Škof)

U srcu Turopolja i Velike Gorice sredinom listopada ponovo se stvara prava eno-gastro bajka koja privlači brojne zaljubljenike dobre hrane. Manifestacija Gastro Turopolja već 17. put će svojim posjetiteljima ponudit će izbor autohtonih okusa te predstaviti delicije turopoljskog kraja.U sklopu Gastro tjedna posjetitelje očekuje promocija filma „Žganci“ autorice Romane Rožić, festival craft pive „Craftyard festival“ te brojni specijaliteti turopoljskog kraja u velikogoričkim restoranima. Vrhunac manifestacije, koju tradicionalno organiziraju Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Velike Gorice, predstavlja Nedjeljni turopoljski ručak na kojem će posjetitelji moći ručati na otvorenom.


11.10. Promocija filma „Žganci“ autorice Romane Rožić

/18.00 sati Centar za posjetitelje grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 2

13.10. Craftyard festival – festival craft piva

/od 13.00 sati Beer’n’whiskey pub, Zvonimirova 3

 14.10.  NEDJELJNI TUROPOLJSKI RUČAK

/od 12.30 sati kod Muzeja Turopolja


 Ovogodišnji Nedjeljni turopoljski ručak, dan dobre atmosfere te slasnih okusa, održat će se 14. listopada s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. Opojni mirisi širit će se oko Muzeja Turopolja već od jutarnjih sati, razgledavanje izložbe počet će u 11.30 sati, a degustacija i ručak u 12.30 sati. Za nezaboravan doživljaj gastronomske ponude bit će zaduženi velikogorički ugostitelji i restorani, a u središtu pozornosti bit će i natjecanje u pripremi najukusnije turopoljske kotlovine u kojem će sudjelovati brojna dobrovoljna vatrogasna društva i udruge. Svi ljubitelji slatkog doći će na svoje velikim izborom domaćih tradicionalnih kolača i slastica koje će Vas natjerati da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak, a kada vam zatreba predah od slatkog tu su fina vina velikogoričkog kraja. Uz uživanje u nevjerojatnim okusima, posjetitelji će se moći zabaviti i rasplesati na zarazne ritmove koje će za Vas izvesti Tamburaški sastav Harmonija.

Iz programa izdvajamo:

  •  bogata gastronomska izložba jela poznatih velikogoričkih ugostitelja i gostiju
  •  mediteranski specijaliteti ugostitelja s otoka Korčule i Lastova
  •  tradicionalno natjecanje u pripremi Turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice te brojnih DVD-ova i udruga
  •  domaći turopoljski kolači, štrukli, šaran na rašljama i lovački gulaš
  •  Velikogorički dani meda
  •  kulinarski show uz voditelje Davora Dretara i Tomislava Špičeka
  •  prodaja suvenira, eko namirnica i obrtničkih tradicijskih proizvoda
  •  zabavni program uz Tamburaški sastav Harmonija

Kuponi za konzumaciju prodavat će se na tri lokacije u drvenim kućicama:

HRANA: 20 kuna, SLASTICA: 5 kuna. (Zg-m)