Okrugli stol uspješnih poduzetnica 

Okrugli stol uspješnih poduzetnica 

Mlada britanska poduzetnica, dr. Rosemary Francis održat će uvodno izlaganje o svom iskustvu komercijalizacije inovativne ideje i osnivanju tvrtke

Okrugli stol „Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije“ održava se 18. lipnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Nova cesta 3-7 s početkom u 10 sati, a organizira ga britansko veleposlanstvo, organizacija britanske Vlade za trgovinu i ulaganja UK Trade & Investment, Hrvatska gospodarska komora i Britanski poslovni centar u Hrvatskoj (BBCC) uz potporu Razvojne agencije Zagreb.

Na okruglom stolu će se predstaviti hrvatske poduzetnice, inovatorice, koje su komercijalizirale svoje inovativne ideje i pokrenule uspješan biznis te mlada britanska poduzetnica, dr. Rosemary Francis, koja će prije okruglog stola održati uvodno izlaganje o svom iskustvu komercijalizacije inovativne ideje i osnivanju tvrtke.

Dr. Rosemary Francis, direktorica je tehnološke tvrtke Ellexus koja je smještena u Centru za inovacije St. John’s u Cambridgeu i dio je tehnološkog klastera Sveučilišta u Cambridgeu. Ovaj tehnološki klaster počeo je s radom 1960. godine te se danas smatra najvećim tehnološkim klasterom u Europi u kojem je zaposleno oko 54,000 ljudi u više od 1,500 tehnoloških tvrtki koje ostvaruju godišnju zaradu od 12 milijuna funti. Jedna od tema okruglog stola bit će upravo suradnja znanosti i biznisa.

Prije okruglog stola pozdravne govore održat će Nicole Davison, zamjenica britanskog veleposlanika, gđa Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju u Hrvatskoj gospodarskoj komori, predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb te Vedrana Likan, predsjednica Uprave BBCC-a koja će i predstaviti britansku poslovnu platformu, Britanski poslovni centar u Hrvatskoj (BBCC).

Na okruglom stolu sudjelovat će poznate hrvatske poduzetnice, inovatorice koje su uspješno komercijalizirale svoje inovativne ideje i to Bernarda Cecelja, direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., Jana Žiljak –Vujić, tvrtka FotoSoft i Ivana Cvetković Lakoš, kreativna direktorica Ice studio d.o.o.

Na okrugli stol pozvani su predstavnici poslovne zajednice, gospodarstvenici, predstavnici državnih institucija, ministarstava i ostali sukreatori politike ženskog poduzetništva.

Jedna od tema bit će i važnost suradnje između znanstvenika/sveučilišta i gospodarstvenika kako bi se pridonijelo komercijalizaciji što većeg broja inovativnih ideja i doprinijelo razvoju društva utemeljenog na znanju i inovacijama. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni