Okrugli stol o suicidalnom ponašanju mladih

Okrugli stol o suicidalnom ponašanju mladih

Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež Zagreb, uz potporu Grada Zagreba, organizator je Okruglog stola kojim se obilježava Svjetski dan prevencije suicida – 10. rujna. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije suicid je 3. uzrok smrti u djece. Obzirom na tragični ishod i posljedice koje ima na zdravlje i kvalitetu života svih članova obitelji kao i društva, prevencija samoubojstava predstavlja javnozdravstveni prioritet. Povećanje osposobljenosti ranog prepoznavanja rizika suicidalnog ponašanja svih stručnjaka koji se bave djecom u djelatnosti zdravstva, obrazovanja, socijalne skrbi, sigurnosti, te šire društvene zajednice u cilju prevencije istih, trajni je zadatak i obveza stručnjaka na području zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, ali i društva u cjelini.

Okrugli stol Suicidalno ponašanje u djece i mladih: dati pažnju, shvatiti ozbiljno, spasiti život održat će se u četvrtak, 10. rujna 2015., u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 11 sati, uz sudjelovanje istaknutih stručnjaka iz područja dječje i adolescentne psihijatrije.

Okrugli stol namijenjen je specijalistima i specijalizantima pedijatrije, obiteljske, školske medicine, javnog zdravstva, dječje i adolescentne psihijatrije, liječnicima drugih specijalnosti, psiholozima, socijalnim pedagozima, rehabilitatorima i logopedima, socijalnim radnicima, školskim pedagozima, nastavnicima, kao i svim zainteresiranim stručnjacima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni