Okrugli stol o suicidalnom ponašanju mladih

Okrugli stol o suicidalnom ponašanju mladih

Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež Zagreb, uz potporu Grada Zagreba, organizator je Okruglog stola kojim se obilježava Svjetski dan prevencije suicida – 10. rujna. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije suicid je 3. uzrok smrti u djece. Obzirom na tragični ishod i posljedice koje ima na zdravlje i kvalitetu života svih članova obitelji kao i društva, prevencija samoubojstava predstavlja javnozdravstveni prioritet. Povećanje osposobljenosti ranog prepoznavanja rizika suicidalnog ponašanja svih stručnjaka koji se bave djecom u djelatnosti zdravstva, obrazovanja, socijalne skrbi, sigurnosti, te šire društvene zajednice u cilju prevencije istih, trajni je zadatak i obveza stručnjaka na području zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih, ali i društva u cjelini.

Okrugli stol Suicidalno ponašanje u djece i mladih: dati pažnju, shvatiti ozbiljno, spasiti život održat će se u četvrtak, 10. rujna 2015., u prostoru Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, s početkom u 11 sati, uz sudjelovanje istaknutih stručnjaka iz područja dječje i adolescentne psihijatrije.

Okrugli stol namijenjen je specijalistima i specijalizantima pedijatrije, obiteljske, školske medicine, javnog zdravstva, dječje i adolescentne psihijatrije, liječnicima drugih specijalnosti, psiholozima, socijalnim pedagozima, rehabilitatorima i logopedima, socijalnim radnicima, školskim pedagozima, nastavnicima, kao i svim zainteresiranim stručnjacima. (zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t