“Okretište Črnomerec nalikuje bliskoistočnoj tržnici”

“Okretište Črnomerec nalikuje bliskoistočnoj tržnici”

(Foto: atlas.geog.pmf.unizg.hr)

»Žalosno je da jedno naselje u Zagrebu u 21. st. nema vodu«, Kazala je Tamara Čubretović (SDP)

»Na tramvajskom okretištu Črnomerec već se 30 godina, još od Univerzijade ništa se ozbiljno nije radilo. Nadstrešnica ne zadovoljava ni minimalne uvjete, nema sanitarnog čvora, a cjelokupna atmosfera podsjeća na bliskoistočnu tržnicu«, konstatirao je na aktualnom satu današnje sjednice Gradske skupštine HSLS-ov gradski zastupnik Darko Klasić dodavši kako se ipak radi o »ulaznim vratima« u zagrebački javni prijevoz.

Klasić je podsjetio kako je Skupština na sjednici u rujnu 2013. godine usvojila Odluku o prijevozu putnika u javnom prometu, koja propisuje uređenje okretišta, ali je napomeno da se ta ista odluka ne primjenjuj. Stoga je pozvao gradonačelnika Milana Bandića na obilazak okretišta Črnomerec i početak njegove obnove.

Bandić pak smatra kako je tramvajsko okretište riješen, dodavši kako se nada da će i autobusna okretišta biti uređena do ljeta.

Govoreći o (nepostojećem) vodoopskrbnom sustavu u dijelu Gornje Dubrave Tamara Čubretović (SDP) ustvrdila je kako je žalosno da u 21. st. jedno naselje nam pitku vodu, pa im dolazi samo jedna cisterna.

»Hvala što intervenirate za ljude. Sutra ću vas pozvati na kavu i otići ćemo tamo izvidjeti situaciju«, obećao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

SDP-ovog Zvanu Brumnića zanimalo je što je između Grada i Zagrebačkog holdinga dogovoreno s Tiskom. Upitao je koji su razlozi da se na kioscima Tiska godinu i pol nisu prodavale karte za javni prijevoz čime je direktno oštećen ZET.

Gradonačelnik Bandić odvratio je kako je njegova zamjenica Olivera Majić odradila 50-ak sastanaka glede Tiska te je sporazum postignut »na sreću 3500 ljudi«. »Izvještaj ćete dobiti, a strategiju pregovaranja s Tiskom prepustite meni«, rekao je Bandić.

Nakon što ga je gradski zastupnik Matej Mišić prozvao što građane naziva »balvanašima«, gradonačelnik Bandić je rekao da on građane Zagreba nikad nije nazvao »balvanašima«, nego samo onu skupinu koja organizirano ide iz kvarta u kvart u prosvjede.

Nato je Tomislav Tomešavić (Zagreb je naš!), pozivajući se na Poslovnik Gradske skupštine od njezinog predsjednika Andrije Mikulića zatražio da gradonačelnika opomene i oduzme mu riječ svaki put kad spomene »Balvan revoluciju«, smatrajući kako je to uvreda za građane. No Mikulić je rekao da nije opomenuo niti primijenio Poslovnik ni na njega (Tomaševića op. a.) dok je gradonačelniku dobacivao iz klupe. »Hajdemo se koncentrirati na temu. Ovo prenose i mediji i stvara se loša slika o Gradskoj skupštini«, kratak je bio Mikulić. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni