“Okno” – novi fantastični roman Vlatke Plnine

“Okno” – novi fantastični roman Vlatke Plnine

Književnica Vlatka Planina objavila je svoj novi fantastični roman Okno. Riječ je o romanu o dječaku Oriju koji istražuje tajnu zloglasnog elitnog internata u kojem se prije mnogo stoljeća dogodila nezapamćena tragedija.

Ori u internatu pronalazi četiri stoljeća star dnevnički zapis jedanaestogodišnje Izabele koji mu pojašnjava detalje tragedije, no i otkriva nešto mnogo mračnije. Istražujući kakvu tajnu skriva internat, Ori mora preispitati ne samo vlastite moralne vrijednosti već i samu spoznaju o svijetu kao takvome.

I u svom petom romanu mlada i vrlo produktivna književnica Vlatka Planina (rođena
1984. godine) bavi se tajnama i svjetovima s one strane stvarnosti kojima je, kao i sad već prepoznatljivim, visoko stiliziranim stilom, veoma brzo stekla velik krug čitatelja.
Svoj prvi roman Jegulja objavila je 2016. godine, a za njim su slijedila još dva nastavka trilogije – Kralj i bajka i Povratak vještice – te fantastične romane Wend i Okno.

Osim romana objavila je četiri zbirke poezije na hrvatskom i na engleskom jeziku. Objavljivana je u književnim časopisima Kritična masa, Svijet kulture, Književnost uživo i drugima te u časopisu Kvaka za koji piše i književnu kolumnu.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Romane Vlatke Planine objavljuje Naklada Bošković. (zg-m)