OI mladih: Plantić osvojio broncu!

OI mladih: Plantić osvojio broncu!

»Sretan sam. Sve je super, samo me sada kad sam se ohladio nakon meča sve boli«, javio je brončani olimpijac Luka Plantić. Meč je bio na visokom nivou, a u drugu rundu Plantić je ušao sa bodom manje od suparnika

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Luka Plantić (75 kg) osvojio je prvu olimpijsku medalju u modernoj povijesti Hrvatske i prvu boksačku na Olimpijskim igrama mladih uopće! Sesvečanin je u borbi za broncu na boksačkom turniru Olimpijskih igara mladih u Kini jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 porazio Uzbekistanca Kozimbeka Mardonova.

»Sretan sam. Sve je super, samo me sada kad sam se ohladio nakon meča sve boli«, javio je brončani olimpijac Luka Plantić. Meč je bio na visokom nivou, a u drugu rundu Plantić je ušao sa bodom manje od suparnika. Ipak, odličnom izvedbom okrenuo je meč u svoju korist i zasluženo pobijedio Prvaka Azije i brončanog sa Svjetskog prvenstva Mardonova.

»U maestralnom meču Luka je pokazao da želi to odličje više od također odličnog Uzbekistanca i treba mu čestitati od srca. Presretan sam, što reći. Ova je generacija čudesna. Nakon tri srebra sa Svjetskog prvenstva Prtenjače, Plantića i Filipija, sada imamo dvije olimpijske medalje! Jedna brončana Plantića, a druga, Filipijeva još može biti i zlatna«, rekao je Marijo Šivolija Jelica, trener reprezentacije, koji zajedno sa Mariom Nikolićem – Paćom vodi brigu o hrvatskim boksačima u Nanjingu.

Očekujemo još jednu medalju

Hrvatska sada očekuje svoju drugu boksačku medalju koju će osvojiti Toni Filipi (91 kg) u srijedu u finalu sa Kubancem Hernandezom. Treba spomenuti i Luku Prtenjaču (69 kg) koji je Olimpijski turnir u Kini okončao na 5. mjestu.

»Na početku prvo čestitam na osvajanju olimpijske medalje Plantiću koji je s tim postigao veliki uspjeh. Drugom hrvatskom olimpijcu Toni Filipiju želim osvajanje najsjajnije medalje, iako je i samo olimpijsko finale veličanstven uspjeh, koji je dokaz talenta hrvatskih mladih sportaša i sve ozbiljnijeg rada klubova i Hrvatskog boksačkog saveza. Ovim tempom nadam se da će ovo potvrditi i u seniorskoj reprezentaciji i u Riju 2016. godine, da nakon 25 godina Hrvatska ponovno ima olimpijsko boksačko odličje«, poručio je reprezentativcima osvajač posljednje Olimpijske medalje dr. sc. Damir Škaro.

Svečarskog raspoloženja bio je i Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak: »Prezadovoljan sam. Priželjkivali smo medalje, ali dok one nisu oko vrata, to je bila samo nada. Ali imati dvije Olimpijske medalje… Izuzetno sam ponosan na naše reprezentativce koji su iscrpljujuće radili cijelo ljeto. Ipak, mislim da ni mi, kao ni oni, nismo svjesni koliko velik uspjeh su ostvarili za boks i za Hrvatsku«. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni