Ograničena kolekcija odjeće za tenis: “Rothy’s x Evian”

Ograničena kolekcija odjeće za tenis: “Rothy’s x Evian”

(Foto: Rothy’s x Evian)

Povodom teniskog turnira US OPEN 22 u Flushing Meadowu, jednog od četiri Grand Slam turnira, Evian i Rothy’s lansirali su “Rothy’s x Evian”, ograničenu kolekciju teniske odjeće i dodataka. Posebnost kolekcije je da je načinjena od iskorištenih plastičnih boca prikupljenih tijekom prethodnog izdanja ovog istog turnira!

Svake godine u rujnu tijekom sportskog događaja u New Yorku potroši se gotovo deset tona plastičnih boca.

Kako bi pronašli kružno rješenje za ovaj plastični otpad i ovim bocama dali drugi život, udružili su se francuski brend mineralne vode Evian – ujedno i sponzor turnira – i Rothy’s, kalifornijski brend održive konfekcije.

Na kraju prošlogodišnjeg turnira od sudionika i publike prikupljeno je gotovo 72.000 boca. Nakon čišćenja i rastavljanja u tvornici Rothy’s, boce su pomiješane s drugom recikliranom plastikom kako bi se pretvorile u meku pređu koja se može prati. Tu je pređu Rothy’s zatim koristio za proizvodnju cijele kolekcije, koja je uvelike bila nadahnuta svijetom tenisa, koristeći vlastiti 3D proces pletenja koji ne stvara gotovo nikakav otpad.

Jedinstvena kolekcija sastoji se od sedam elegantnih komada – tenisice, trenirke, kape, vizira, navlake za reket, sportske torbe i torbe za rekete – s minimalističkim izgledom: bijela pozadina i diskretni trobojni obrub tamnoplave, crvene i prepoznatljive ružičaste boje.

Predstavljena nekoliko sati prije početka izdanja turnira 2022., na krovu Rockefeller centra u New Yorku, kolekcija “Rothy’s x Evian” osmišljena je kako bi se smanjile emisije ugljičnog dioksida tijekom cijelog procesa proizvodnje.

Više informacija na: ​​​​​https://rothys.com

Pripremio: B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni