Ograničava se uporaba službenih automobila

„U Gradu Zagrebu para je sve manje i treba štedjeti gdje god se može“, istaknuo je Bandić

Dužnosnici u Zagrebačkom holdingu i Gradskoj upravi više se neće voziti u službenim automobilima gdje, kako i koga hoće, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sastanku Koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i vijeća gradskih četvrti.

„U Gradu Zagrebu para je sve manje i treba štedjeti gdje god se može“, istaknuo je Bandić i dodao kako u Gradskoj upravi razmišljaju o tome da se u idućih mjesec dana riješe dijela službenih automobila koji stoje u Holdingovoj garaži ili da ih koriste po principu taksija, ali za službene potrebe.

Poručio je da se dužnosnici u Holdingu i Upravi više neće moći hvaliti da imaju „svoj“ auto, novi i službeni, dodao je.

Što se tiče malih komunalnih akcija u Zagrebu, problem nije u novcu nego u planiranju – akcije se dosad gotovo nikada nisu realizirale u potpunosti, a iznimka neće biti ni ova godina jer je dosad realizirano tek polovica od planiranih akcija u 17 gradskih četvrti.

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić je izvijestio da je za male komunalne akcije ove godine izdvojeno 170 milijuna kuna te ustvrdio da bi se akcije ostvarivale bolje i više kad bi se vijeća gradskih četvrti bavila samo održavanjem prometnica, zelenih površina i dječjih igrališta, umjesto planiranjem izgradnje vrtića i škola, a istog je mišljenja i gradonačelnik.

„Vrtići se grade iz gradskog proračuna, a ne iz sredstava namijenjenih malim komunalnim akcijama. Radite svoj posao i mene imate za suradnika“, napomenuo je gradonačelnik predsjednicima vijeća gradskih četvrti.

On se osvrnuo se na gradnju vrtića u Brezovici i Dragonošcu kad je predsjednik vijeća gradske četvrti Brezovica Vladimir Iviček (HDZ) ponovno ustvrdio da je u Dragonošcu, gdje živi 17 mališana predškolske dobi, ekonomski neisplativo graditi vrtić i da vrtić najprije treba Brezovica.

„Nije na vama da gradite vrtiće, škole i tržnice. Gradsku politiku vodi gradonačelnik i na meni je odgovornost za cijeli Zagreb i za njegove rubne dijelove. Nemojte raditi moj posao i posao Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport“, rekao je Bandić.

Pohvalio je gradsku četvrt Maksimir gdje su Zrinjevac i Zagrebačke ceste obavile do 90 posto radova, a vijeće već ima plan malih komunalnih akcija za 2014. godinu. (zg-mag / hina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni