Održano Županijsko natjecanje u atletici za osnovne i srednje škole

Održano Županijsko natjecanje u atletici za osnovne i srednje škole

„Ponosni smo na ovaj rekord, ove je godine definitivno najveći broj sudionika na ovom natjecanju. Kada se prisjetim početaka prije 12-ak godina, onda mogu reći da smo organizacijski puno napredovali“, objašnjava Zoran Rajčević, profesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Bogumil Toni.

Današnje prekrasno vrijeme bilo je prava nagrada za sve sudionike Županijskog natjecanja u atletici za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije, koje se održalo na na stadionu HAAK Mladost u Zagrebu. Natjecanje su otvorili osnovnoškolci u 9 sati, a natjecanje učenika srednjih škola započinje u 15 sati. Učenici osnovnih škola natjecali su se u disciplinama: 100 m, 200 m, 300 m, 600 m, 1000 m, štafete 4×100 m, skok u vis, skok u dalj te u bacanju loptice/kugle.

Glasno navijanje, napetost u iščekivanju natjecanja po disciplinama, sreća zbog osvojenih medalja kratak je sažetak današnjeg natjecanja. Ovogodišnje natjecanje posebno je i zbog činjenice kako je okupilo najveći broj sudionika, čak 630 učenika natjecalo se danas u različitim atletskim disciplinama.

Odlična organizacija

Ana Fresl-pobjednica na 100 m

Ana Fresl-pobjednica na 100 m

„Ponosni smo na ovaj rekord, ove je godine definitivno najveći broj sudionika na ovom natjecanju. Kada se prisjetim početaka prije 12-ak godina, onda mogu reći da smo organizacijski puno napredovali. Prvih godina smo organizirali Županijsko natjecanje u Samoboru na običnoj atletskoj stazi bez elektronike i sudaca. No, s vremenom smo shvatili kako ne možemo tako raditi zbog kvalitete natjecanja. Zahvaljujući Sportskom parku Mladost i Atletskom klubu Agram posljednjih godina ovo natjecanje se održava na stadionu HAAK Mladost“, objašnjava Zoran Rajčević, profesor tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi Bogumil Toni. On je jedan od organizatora ovog natjecanja, koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj školaraca.

Županijski školski športski savez Zagrebačke županije financira ovo natjecanje kroz koje pobjednici u različitim atletskim disciplinama dobivaju priliku za sudjelovanje na državnom natjecanju. „Brojne naše ekipe su bile pobjednici na prošlogodišnjem državnom natjecanju. Djevojčice iz OŠ Bogumil Toni u kategoriji 5. i 6. razreda su bile prošlogodišnje državne prvakinje u kategorijama 200 metara, skok u vis te u štafeti 4×100 metara“, ponosan je Rajčević.

Atletičarka i rukometašica izborile zlato

Mi smo razgovarali s Anom Fresl i Emom Dravinec, učenicama 7. i 6. razreda OŠ Bogumil Toni. Fresl je u kategoriji učenica 7. i 8. razreda pobijedila u disciplini 100 metara s vremenon 13.81 sekundi.

„Treniram atletiku u AK Samobor 2007. Moja je disciplina 300 metara, no ovdje sam se natjecala u disciplini 100 metara. Ovo je moje najbolje vrijeme i presretna sam zbog ovog. Što s tiče konkurencije, najveća protivnica mi je bila prijateljica iz kluba, no uspjela sam na kraju biti bolja“, rekla nam je nakon završetka utrke mlada atletičarka Fresl.

Apsolutna pobjednica u skoku u dalj za učenice 5. i 6. razreda bila je12-godišnja rukometašica Ema Dravinec, koja je skočila 4 metra. Iako je njezin najvažniji sport rukomet, priznala nam je kako će razmisliti i o tome da se u budućnosti počne baviti ovom atletskom disciplinom. „Sve ovisi o vremenu. Ako ću imati više vremena, voljela bih trenirati i skok u dalj. Moj najbolji rezultat u skoku u dalj je 4.20 metara, no na ovom sam natjecanju uspjela pobijediti i s 4 metra“, objašnjava Dravinec.

Ovogodišnje Županijsko natjecanje nastaviti će se do večernjih sati kada se očekuju proglašenja pobjednika u kategorijama srednjoškolaca.

Ema Dravinec-pobjednica u skoku u dalj

Ema Dravinec-pobjednica u skoku u dalj

V. Vukoje