Održano završno predstavljanje studije izvodljivosti projekta Greenway

Održano završno predstavljanje studije izvodljivosti projekta Greenway

Greenway je biciklistička prometnica koja prati tok rijeke Save u ukupnoj duljini od 121,6 km, od Slovenije, kroz Zagrebačku županiju i Zagreb

Završno predstavljanje studije izvodljivosti projekta Greenway, državne biciklističke rute br. 2, održano je u ponedjeljak u Tribini grada Zagreba, u nazočnosti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Uz očigledne beneficije – rasterećenje dnevnog prometa, povećanje ekološke svijesti i kvalitete života te poboljšanje zdravstvenog stanja građana, očekuje se da će Greenway donijeti i povećan turistički interes za sudionike projekta te tako pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma, na što su poseban naglasak stavili župan Kožić i ministar Hajdaš Dončić. Istaknuvši da je za ovakve projekte osigurano gotovo dvije milijarde kuna iz fondova Europske unije.

Podsjetimo, Greenway je biciklistička prometnica koja prati tok rijeke Save u ukupnoj duljini od 121,6 km, od Slovenije, kroz Zagrebačku županiju i Zagreb, a završetkom studije izvodljivosti gotova je prva od tri faze projekta, te je sljedeća na redu izrada tehničke dokumentacije. Za dvije godine, trebala bi biti dovršena i izgradnja i opremanje same prometnice.

Nositelj projekta je Grad Zagreb, u partnerstvu sa Zagrebačkom županijom, a financira se u iznosu od 85% sredstvima Europske unije, dok ostatak troškova u jednakim dijelovima pokrivaju Zagreb i Županija. Suradnici na projektu su Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Hrvatske šume, Program Sava te Savska komisija. (zagreb.hr/zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t