Održana završna radionica o društvenom poduzetništvu

Održana završna radionica o društvenom poduzetništvu

Polaznici su se upoznali s procesom razvoja poduzetničke ideje, naučili raditi analizu društvenih potreba i prilika, transformirati ih u društveno-poduzetničke inicijative i razviti u poslovne modele proizvodnje i prodaje proizvoda te pružanje usluga

U centru Ključić oko vrata u četvrtak je održana zadnja radionica o društvenom poduzetništvu na temu Financijsko planiranje i poslovni planovi, u okviru niza predavanja, treninga i radionica, koje se od studenoga 2014. održavaju u organizaciji Grada Zagreba, s ciljem poticanja razvoja zadružnog socijalno-društvenog poduzetništva i društveno-poduzetničke ideje te njene realizacije u konkretan poduzetnički pothvat. Radionici je prisustvovala i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i obrtništvo Mirka Jozić.

Voditelj radionica Teo Petričević iz ACT Grupe – Centra za eko-društveni razvoj CEDRA Čakovec izrazio je zadovoljstvo s rezultatima održanih predavanja, treninga i radionica na kojima je sudjelovalo tridesetak predstavnika organizacija civilnih društava. Upoznali su se s procesom razvoja poduzetničke ideje, naučili raditi analizu društvenih potreba i prilika, transformirati ih u društveno-poduzetničke inicijative i razviti u poslovne modele proizvodnje i prodaje proizvoda te pružanje usluga. Devet zagrebačkih organizacija civilnog društva prošlo je cijeli ciklus predviđen Projektom, naglasio je Teo Petričević, dodavši da je Grad Zagreb prvi grad u Hrvatskoj koji je prepoznao ideju i podržao realizaciju ovakvog Projekta.

»Grad Zagreb angažirao je za edukaciju najboljeg stručnjaka, a i dalje ćemo financirati i podržavati održavanje radionica«, istaknula je pročelnica Mirka Jozić. »Ovo je nulti korak, a sredstvima u Proračunu osigurali smo daljnji razvoj društvenog poduzetništva i općenito društvene ekonomije koja je u drugim europskim zemljama razvijena i doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, odnosno povećanju zapošljavanja«, dodala je.

Uzvanici su imali priliku probati slanu i slatku zlevku – proizvod članova Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom, koji će u konačnici biti plasiran na tržište zahvaljujući znanjima stečenim na radionicama. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni