Održana premijera dokumentarca o Ćiri Blaževiću

Održana premijera dokumentarca o Ćiri Blaževiću

(Foto: Damir Senčar / HINA)

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema u četvrtak, 8. rujna održana je svjetska premijera dokumentarnog filma o Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Prvi film serijala Legende hrvatskog sporta – nepoznato o poznatima, okupio je više od 200 poznatih uzvanika iz svijeta sporta, medija i javnog života. Na premijeru je došla i glavna zvijezda filma – odlično raspoložen Ćiro, koji je punu dvoranu dodatno napunio svojom karizmom i energijom.

»Film smo snimali pet mjeseci, a posebno emotivno mi je bilo snimanje u mom rodnom Travniku. Kao čovjek publike, potrudio sam se da redateljici kažem sve o sebi i predstavim se onakvim kakvim jesam, jer ja pripadam publici. Želio bih da mladi i ambiciozni ljudi imaju uvid u moj put. Od jednog uistinu siromašnog mladog čovjeka, ja sam napravio karijeru. Ta karijera je jedan mukotrpan put na kojem svaki ambiciozni mladi čovjek treba biti spreman pijreći sve prepreke, a da ostaneš uvijek čist, na jedan džentlmenski i pošten način«, izjavio je Ćiro Blažević neposredno prije premijere filma.

Nepoznati detalji o sportskim legendama

Sportska televizija (SPTV) i UO Noć hrvatskog filma i novih medija producenti su filma, dok je koproducent Al Jazeera Balkans d.o.o. Irena Škorić sa svojom filmskom ekipom uspješno je zagrebala ispod površine i na nesvakidašnji način ispričala priču o bijelom šalu i istinskoj legendi hrvatskog sporta.

»Mogu reći da sam i sam jedva čekao premijeru prvog filma, upravo zato što je glavna zvijezda Ćiro koji je i večeras svojom snagom i osobnošću još jednom dokazao zašto slovi za ikonu hrvatskog sporta. Mislim da od početka emitiranja SPTV-a nismo imali film koji na ovakav način prikazuje hrvatske sportaše i trenere. Budući da se radi o serijalu, ne sumnjam da će gledatelji već na prvu biti zadivljeni otkrivajući nepoznate detalje sportskih legendi koje su imali priliku pratiti na velikim sportskim događajima«, kazao je Petar Čavlović, direktor Sportske televizije.

Kao što nogometna utakmica traje neizvjesnih 90 minuta, tako i istominutni film redateljice i scenaristice Irene Škorić snimljen pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora ostavlja gledatelje bez daha. Film dolazi u Sarajevo 13. rujna, gdje će biti prikazan u sklopu Al Jazeera Balkans Documentary Film Festivala. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni