Održana humanitarna akcija za projekt “Čigrin let“

Održana humanitarna akcija za projekt “Čigrin let“

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom Zagrepčana koji su svojim donacijama pokazali senzibilitet za djecu s posebnim potrebama

Taekwondo klub Čigra i Lions club Kaptol u subotu su u zagrebačkom parku Zrinjevac organizirali su humanitrano događanje ”Krafna-čaj-kuhano vino party” za projekt “Čigrin let“. Prikupljene donacije namijenjene su za nabavu sportske opreme i uređenje prostora za trening djece s posebnim potrebama i Downovim sindromom. Unatoč prohladnom vremenu akcija je protekla u veseloj i opuštenoj atmosferi, a za atmosferu se dobrim odabirom glazbe pobrinuo DJ Sani.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo odazivom Zagrepčana koji su svojim donacijama pokazali senzibilitet za djecu s posebnim potrebama.

„Potrebna nam je specifična oprema za napredak djece s posebnim potrebama koja se kupuje u sepcijaliziranim dućanima. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti i novi prostor koji ćemo opremiti u što kraćem vremenu kako djeca ne bi trenirala samo jednom tjedno, nego i nekolio puta tjedno i ostvarila što bolje rezultate”, rekao nam je Boris Bursać, trener Taekwondo kluba „Čigra“. U projekt „ Čigrin let“ uključeno je 30-tak djece s posebnim potrebama u dobi od 4 do 13 godina, koja svaki petak od 17 do 8 sati treniraju u prostoru Mjesnog odbora Ban Keglević u zapadnom dijelu Zagreba.

„Kada smo krenuli prije tri godine imali smo petero do šestero djece, ali u kratkom vremenu došli smo do sadašnjeg broja djece. Stoga smo se i odlučili za veći prostor. Imamo 30 djece i 30 asistenata koji rade s njima pa prostor od 60 kvadrata nije adekvatan te radimo u grupicama i s vremenskim ograničenjem“, istaknuo je trener koji je zahvalio i Lions clubu Kaptol na podršci i organizaciji akcije. Kazao je kako projekt „Čigrin let“ puno znači roditeljima i djeci.

“Na jednom mjestu roditelji mogu dobiti potrebne informacije od naših stručnih suradnika kao što su ortoped, nutricionisti, kardiolozi. Zahvaljujući liječniku i treneru Danijelu Bursaću u rad taekwondo kluba volonterski su se uključili i mnogi njegovi kolege liječnici. Što se tiče djece, ona su presretni što treniraju“, dodao je Bursać.

Lions klub Kaptol već drugu godinu sudjeluje u humanitarnoj akciji za „Čigrin let“ i rezultati akcije su dobri.

„Već niz godina organiziramo ovakve akcije, a cilj nam je da to nastavimo i ubuduće. Prije dvadeset godina počeli smo s Lions očnom bankom. Nastavili smo konkretnim podrškama i pomoći SOS Dječjem selu ,a imali smo i aktivnosti za pomoć djeci s dijabetološkim problemima. Sada smo koncentrirani na djecu s posebnim potrebama u okviru projekta „Čigrin let“ koji je osmislio i koncipirao naš član Danijel Bursać“, rekao je Edvin Jurin, predsjednik Lions cluba Kaptol. Naglasio je kako je izuzetno važno da djeca s posebnim potrebama treniraju sport, jer se lakše uključuju u životnu sredinu i životne tokove. Što se tiče djece u sklopu projekta „ Čigrin let“, pokazalo se da odlično reagiraju na sportske treninge. Stoga je izrazio je nadu da će se skupiti dovoljno sredstava za uređenje prostora i odgovarajuću opremu.

„Teško je reći koliko je potrebno novaca, ali sigurno nekoliko tisuća kuna. Od prošle godine na posebnom računu imamo nešto novca. Kada djeca dobiju novi prostor uručit ćemo taj novac kako bi se prostor opremio“, istaknuo je Jurin.

Ivana Vranješ